понеделник, 04 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  820 прочитания

  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера

  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  11 декември 2023, 13:55 a+ a- a

  Изображение: Бианор Холдинг

  „Бианор Холдинг“ АД придоби 100% от българската софтуерна компания „Булбера“ ЕООД. Това е четвъртата подобна сделка за Бианор Холдинг от началото на 2023 година.  Булбера предоставя услуги по разработка на специализирани софтуерни решения в сферата на телекомуникациите, здравеопазването и електронната търговия. Експертите в Булбера имат сериозен опит и в създаването на решения за управление и анализ на големи информационни масиви и поддръжка на центрове за съхранение и обработка на данни.

  Булбера е българска софтуерна компания с множество отличия на национално и европейско ниво. Два пъти е носител на наградата „Иновативна компания на годината“, два пъти е награждавана с „Отличие за иновативност“, притежава „Печат за иновативност“ от ЕК и номинация от Европейския софтуерен институт. Екипът на компанията е изграден от специалисти с над 15-годишен опит в ИТ индустрията. Сред клиентите на Булбера са имена като Telenor, Nokia, L'Oréal, Takeaway.com и други.

  Екипът на Булбера ще се присъедини към този на дъщерното дружество ITIDO, според стратегията на групата да търси синергия между отделните дружества и техните екипи. Основателят и управител на Булбера, Стефан Господинов, ще се включи активно в управлението на инженерните екипи на ITIDO на позицията вицепрезидент, „Разработка на софтуер“.

  Булбера има екипи в Стара Загора и Велико Търново. С присъединяването ѝ към групата, Бианор Холдинг придобива нови възможности за разширяване извън столицата.

  „Изключително много се радваме да приветстваме колегите от Булбера в групата на Бианор и по-специално в екипа на ITIDO,“ заяви Християн Македонски, управител на ITIDO. „Сигурен съм, че Стефан и екипът на Булбера отлично ще се впишат в отбора и ще допринесат много за повишаване на уменията и опита в компанията и в цялата група,“ допълни Македонски.
  „До 2008 година бях част от екипа на Бианор Сървисиз, а след това продължихме да поддържаме контакт и да работим заедно по отделни проекти. Тази стъпка е естествено продължение на нашите отлични дългогодишни отношения,“ споделя Стефан Господинов, основател и управител на Булбера. „Вярвам, че присъединяването към Бианор Холдинг и в частност към екипа на ITIDO, ще донесе много позитиви и на двете страни. Ние се включваме с екип от доказали се професионалисти и сериозно портфолио от клиенти и реализирани проекти,“ добави Господинов.

  Това е четвъртата сделка за придобиване, която Бианор Холдинг реализира в рамките на последните 8 месеца, като част от стратегията на групата за допълване на органичния растеж с консолидация на други успешни български софтуерни компании. Сделката ще доведе до допълнително диверсифициране на клиентската база и локациите, в които групата наема специалисти и до разширяване на компетенциите и портфолиото от услуги предлагани от групата.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 март 2024, 17:05
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  01 март 2024, 15:05
  01 март 2024, 14:46
  01 март 2024, 12:48
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  01 март 2024, 11:18
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  01 март 2024, 10:55