събота, 11 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11513 прочитания

    McDonald`s и AstraZeneca най-добри работодатели в България за 2009

    Вижте видео от награждаването на победителите
    13 ноември 2009, 14:03 a+ a- a

    Компаниите McDonald`s и  AstraZeneca бяха обявени за най-добри работодатели за 2009, в годишното проучване на Hewitt. Фармацевтичната компания AstraZeneca участва за втора поредна година в изследването и отново, както и миналата година, оглави класацията в категорията „Малки и средни компании”.  Победител в категория „Големи компании” е McDonald`s България – компания, която традиционно демонстрира отлични резултати не само в България, но и в повечето страни от региона на Централна и Източна Европа.
     

    Второто място при „Малките и средни компании” е за българската ИТ компания „Телерик”, която през 2007 оглави класацията. Третото място в категорията е отредено за компания, която се занимава с клинични изследвания – Quintiles Bulgaria и за първи път участват в проучването. В топ пет попаднаха още производителят на строителни разтвори Saint-Gobain WEBER България и още една международна фармацевтична компания – GlaxoSmithKline. Вижте видео от награждаването на победителите в категория "Големи компании".

    В категорията "Големи компании" второто място заема петролната компания Shell, следвана от миналогодишният победител - дистрибуторът на бързооборотни стоки Avendi. За първи път в класацията попада и финансова институция и това е "Общинска банка". Място в челното класиране е отредено и за завода за прекъсвачи в Пловдив Schneider Electric. Вижте видео от награждаването на подебителите в категория "Малки и средни компании".

    За първи път тази година бяха дадени и две специални награди. Отличието „Работодател с най-добри социални практики” беше присъдено на победителя в категория „Малки и средни компании” - AstraZeneca, а за „Най-голям работодател в Зоната на успеха” бе признат мобилният оператор „Мобилтел”.  Вижте видео от награждаването на отличените със специална награда.

    Проучването „Най-добър работодател” се провежда за  четвърта поредна година в България, от  международната компания за консултиране в областта на човешките ресурси и аутсорсинга Hewitt Associates съвместно с българския й партньор "Мандей инсайт".
    Тази година в изследването са участвали 91 компании, над 13 000 служители и  353 топ мениджъри, отбеляза Елана Димова, ръководител на проучването за България.  За класирането на компаниите се използва формула, в която с 60 процента тежест е ангажираността на служителите към бизнеса на фирмата  и с 40 процента тежест е показателя синхрон между стратегията на компанията, действията на топ мениджмънта и възприятията на персонала.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 1 ден
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 1 ден
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    преди 1 ден
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 1 ден
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ