понеделник, 17 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1636 прочитания

  Елбруз Йълмаз оглави крипто дивизията на Paysafe

  В новосъздадената роля Йълмаз ще работи върху разширяването на крипто услугите на компанията
  28 април 2022, 11:44 a+ a- a

  Елбруз Йълмаз - старши вицепрезидент на крипто дивизията на Paysafe. Снимка: Paysafe

  Рауѕаfе - водещата платформа за специализирани разплащания, обяви назначаването на Елбруз Йълмаз за старши вицепрезидент на крипто дивизията. В тази новосъздадена роля за компанията Йълмаз ще работи върху разширяването на крипто услугите на Paysafe, с което да отговори на нарастващите нужди на търговците и потребителите в световен мащаб. Йълмаз е поредният опитен експерт в ръководния екип под лидерството на Чираг Пател, главен изпълнителен директор „Дигитални портфейли„ в Paysafe.

  Привличането на Елбруз Йълмаз е част от стратегията за развитие на крипто дивизията в компанията. По-рано тази година Binance, най-голямата крипто борса в света, обяви, че Paysafe е разработила решение за white-label портфейл за новото подразделение за плащания - Bifinity. То дава възможност за повторно активиране на SEPA плащания в цяла Европа. Paysafe потвърди миналия месец, че компаниите от групата - Skrill Limited и Paysafe Financial Services Limited, са две от малкото регистрирани от FCA фирми за крипто активи във Великобритания. Paysafe предоставя също така услуги за обработка на карти и eCash решения на множество крипто компании по целия свят.

  Йълмаз се присъединява към Paysafe от базираната във Виена платформа за инвестиции в криптовалути и цифрови активи Bitpanda, където е ръководил стратегията и операциите на компанията за регионите БИСА и Турция в ролята на изпълнителен директор. Преди Bitpanda Йълмаз трупа опит като рисков инвеститор в иновативни технологични стартъпи, включително множество блокчейн и крипто компании.

  „Без съмнение, крипто пазарът продължава да расте бързо и представлява сериозен интерес за развитие за Paysafe като един от водещите играчи в това пространство.“ коментира Чираг Пател, главен изпълнителен директор „Дигитални портфейли“ в Paysafe. „На фона на тази интересна пазарна ситуация, моментът, в който Елбруз става част от екипа, е идеален, тъй като все повече потребители и търговци разчитат на нас, за да увеличат допълнително предлагането на крипто разплащания. Опитът и познанията на Елбруз за крипто разплащанията в комбинация с впечатляващата му мрежа от контакти в индустрията, сериозно ще допринесат за още по-силното позициониране на Paysafe в крипто света“.

  Според Йълмаз „Крипто е вълнуваща възможност за Paysafe. Използвайки основните предимства по отношение на регулаторните съответствия, инфраструктурата на дигиталните портфейли и технологиите за множество плащания, компанията ще отговори на променящите се нужди на клиентите в световен мащаб. Радвам се, че се присъединявам към такъв талантлив екип и с моята роля ще помогна за ускоряването на вече подетия растеж.“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Стокообменът между България и Китай през 2023 г. е над $4 млрд.
  Българският износ отбелязва ръст от близо 33% спрямо 2022 г.
  преди 7 часа
  Стартира изграждане на център за високи технологии в ПГ „Хенри Форд“, София
  С 3,4 млн. лв. ще бъдат изградени 5 нови лаборатории и закупено оборудване за обучение с модерни технологии
  преди 10 часа
  Политическата несигурност в ЕС се засилва със 100 независими евродепутати и силни крайнодесни влияния
  Индексът на Кофас за политическа нестабилност отбелязва влошаване с 1,5% през 2023 г.
  преди 14 часа
  БФБ с нова платформа за заеми
  Тя отваря врати към късите продажби на българския капиталов пазар
  преди 14 часа