вторник, 12 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  730 прочитания

  Поща с дрон?

  Tакава услуга стартира за първи път във Великобритания
  02 август 2023, 14:54 a+ a- a

  Снимк: Royal Mail

  Оркни стана първото място в Обединеното кралство, където пощата се доставя с дрон, съобщи BBC. Операцията Orkney I-Port е стартирана от Royal Mail и фирмата за дронове Skyports за разпространение на писма и колети между островите.

  В партньорство с пристанищните власти на съвета и Loganair, пощата ще бъде транспортирана от офиса за доставка на Royal Mail в Къркуол до Стромнес. Оттам дронове ще носят артикули до Греймзи и Хой, където пощенският персонал ще завърши маршрутите за доставка.

  Въпреки че първоначално услугата ще работи три месеца, тя може да бъде продължена за постоянно съгласно съществуващите регулаторни рамки поради уникалния релеф на Оркни и близостта на островите един до друг.

  Очаква се услугата с дрон значително да подобри нивата на обслужване и времето за доставка до Греймзи и Хой, тъй като времето и географските особености могат да причинят смущения в услугите за доставка.

  Използването на електрически дронове за доставка между островите ще донесе и значителни подобрения на безопасността, като гарантира, че пощенските служители могат да доставят между пристанищата без риск.

  Skyports ще извършва полетите между островите със самолета Speedbird Aero DLV-2. Многороторният дрон е способен да носи полезни товари до 6 кг.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 9 часа
  преди 10 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 10 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 11 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани