четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1085 прочитания

    BMW инвестира £500 млн. във фабриката си във Великобритания

    Съоръжението в Оксфорд ще произвежда по-голямата част от следващото поколение Mini
    09 март 2023, 15:29 a+ a- a

    Снимка: Mini

    BMW, немският производител на автомобили, прилага завършващите щрихи към плановете за инвестиране на стотици милиони паунда в своя завод в Оксфорд, осигурявайки бъдещото производство на емблематичния Mini във Великобритания. Sky News научи, че BMW се надява да обяви решението си по -късно през пролетта.

    Ако бъде потвърдено, инвестиционният пакет, за който се смята, че е на стойност близо 500 милиона паунда, ще осигури голям тласък на автомобилната индустрия на Великобритания.

    Един източник потвърди за Sky, че приблизително 75 милиона британски лири от финансирането ще бъде от правителствения фонд за автомобилна трансформация, подписан от британския министър на финансите Джеръми Хънт.

    В отговор на запитване от Sky News, говорител на BMW заяви, че компанията не коментира „медийни спекулации“, но добави: „С високата си степен на гъвкавост, конкурентоспособност и опит, заводът в Оксфорд играе важна роля в производствената група на BMW Group. За следващото поколение Mini Оксфорд ще произвежда по-голямата част от моделите: Mini Cooper три и пет врати, както и мини кабриолет-едно от най-важните ни превозни средства и световен бестселър.“

    По-рано BMW съобщи, че неговите изцяло електрически MINI модели, хечбек и малък кросоувър, трябва да се произвеждат в Китай като част от партньорство с Great Wall, един от най -големите производители на автомобили в страната.

    От тази година Mini Countryman ще бъде правен в Лайпциг, Германия.

    Ако приемем, че най-новите планове дават плод, те ще представляват тласък на автомобилната индустрия на Обединеното кралство седмици след като се оказа, че секторът е имал най -лошата си година в производствените условия от 50-те години на миналия век. През 2022 г. производителите на автомобили произвеждат само 775 000 превозни средства, спад от близо 10%, според Обществото на производителите и търговците на двигатели (SMMT).

    Производството на Mini в Каули (Cowley) датира от 50 -те години на миналия век и е възобновено под собствеността на BMW в началото на 2000 -те. Приблизително 200 000 Mini се правят в Оксфорд всяка година, като около 80% са предназначени за експорт. В завода работят около 4000 души, което го прави един от най -значимите във Великобритания.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 42 минути
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 5 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 6 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 7 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 23 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 23 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.