четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1148 прочитания

    Хонконг раздава 500 000 безплатни самолетни билета

    Градът стартира програма за съживяване на туризма след като ограниченията за пътуване отпаднаха
    06 февруари 2023, 13:01 a+ a- a

    Снимка: Economy.bg

    Хонконг раздава 500 000 самолетни билета в опит да привлече туристите обратно в региона. През последните месеци градът отмени ограниченията за пътуване, свързани с Covid, включително задължителната изолация при пристигане. Също така пътуването до континентален Китай ще бъде безпроблемно от понеделник (6 февруари).

    Специалният административен регион се надява да се възстанови от огромното въздействие на пандемията върху туристическата индустрия. А част от плана на Хонконг включва раздаване на 500 000 самолетни билета на стойност над 250 милиона евро, съобщи „Евронюз“.

    Още през октомври изпълнителният директор на Хонконгския борд по туризъм Дейн Ченг каза пред BBC, че безплатните билети първоначално са били закупени в подкрепа на авиокомпаниите по време на пандемията.

    В сряда (1 февруари) главният изпълнителен директор на Хонконг Джон Лий стартира кампания на стойност $2 млрд. (€1,8 млрд.) „Здравей, Хонг Конг“, като раздаването на самолетни билети започва на 1 март.

    Хонконг посреща 56 млн. посетители през 2019 г., над 7 пъти повече от населението му, преди началото на пандемията. Но стриктните ограничения заради Covid държаха посетителите далеч през последните 3 години, опустошавайки туристическия сектор и икономиката. БВП на града миналата година е спаднал с 3,5% спрямо 2021 г., според временните данни на правителството.

    Раздаването на самолетните билети ще започне на 1 март и ще продължи около 6 месеца, като билетите се разпределят на етапи. Безплатните билети ще бъдат разпространени от базираните в Хонконг авиокомпании Cathay Pacific, HK Express и Hong Kong Airlines.

    Билетите ще се разпространяват постепенно в задграничните платформи на авиокомпаниите, като се започне от страните от Югоизточна Азия, последвани от континентален Китай и Североизточна Азия, според Time Out Hong Kong.

    Още 80 000 безплатни самолетни билета ще бъдат дадени на жителите на Хонконг през лятото, с още 80 000 за тези, които живеят в района на Големия залив.

    Посетителите могат да се насладят и на специални оферти и ваучери наред с други стимули в града.

    Един милион ваучера на стойност над 100 хонконгски долара (€11,60) всеки ще осигурят отстъпки за храна, напитки, транспорт, хотели, търговия на дребно и атракции. Те ще бъдат раздавани на гишетата за туристически запитвания, разположени на четири гранични контролно-пропускателни пункта от 17:00 часа на 2 февруари, според Time Out Hong Kong.

    Градът също така ще бъде домакин на повече от 250 събития и фестивали през 2023 г., от Хонконгския маратон до музикалния фестивал Clockenflap, Art Basel и Hong Kong Rugby Sevens.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 минути
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 55 минути
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 17 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 17 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 18 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 18 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата