четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    559 прочитания

    Южна Корея глобява Tesla с $2,2 млн.

    Компанията е доставила рекордните 1,3 млн. автомобила през 2022, Том Джу е повишен и става най-високопоставения мениджър в компанията след Мъск
    04 януари 2023, 10:11 a+ a- a

    Снимка: Tesla

    Антитръстовият регулатор на Южна Корея заяви, че ще наложи глоба в размер на 2,85 милиарда вона ($2,2 млн.) на Tesla за това, че не е уведомила клиентите си за по-късия пробег на своите електрически превозни средства при ниски температури.

    Корейската комисия за справедлива търговия (KFTC) заяви, че Tesla е преувеличила „пробега на автомобилите си с едно зареждане, ефективността на разходите за гориво в сравнение с бензиновите превозни средства, както и производителността на своите суперчарджъри“ на официалния си местен уебсайт от август 2019 г. до скоро.

    Пробегът на автомобилите на производителя на електромобили в САЩ намалява при студено време с до 50,5% в сравнение с това, което се рекламира онлайн, се казва в изявление на KFTC, цитирано от Nikkei Asia.

    Междувременно производителят на електрически автомобили заяви, че е доставил рекордните 1,3 милиона автомобила миналата година, с 40% повече в сравнение с 2021 г. Но компанията, ръководена от милиардера Илон Мъск, не успя да изпълни прогнозите за продажби на Wall Street за последните месеци на годината. Акциите паднаха с повече от 12% във вторник (3 януари) след съобщението. В изявление до инвеститорите Tesla каза, че трябва да се справи със „значителни предизвикателства, свързани с Covid и веригата за доставки през цялата година“.

    Акциите на Tesla се сринаха с 65% през 2022 г. - най-лошата година от излизането на борсата през 2010 г. - тъй като инвеститорите се тревожеха за прекъсвания в производството, опасения за забавяне на търсенето и фокуса на Илън Мъск върху новопридобития Twitter.

    В същото време шефът на Tesla Inc в Китай Том Джу е повишен и поема директния надзор върху заводите за сглобяване на производителя на електрически автомобили в САЩ, както и операциите по продажбите в Северна Америка и Европа, според вътрешно публикуване, видяно от Reuters.

    Публикуването показва, че титлата на Джу на вицепрезидент за Голям Китай не се е променила и че той също така запазва отговорностите си като най-високопоставен изпълнителен директор на Tesla за продажби в останалата част от Азия от вторник (3 януари).

    Този ход прави Джу най-високопоставеният изпълнителен директор на Tesla след главния изпълнителен директор Илон Мъск, с пряк надзор върху доставките на всички основни пазари и операциите на ключовите производствени центрове.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 2 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 5 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 5 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 6 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки