петък, 24 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  655 прочитания

  В САЩ респираторните вируси са повсеместни

  Наблюдава се увеличение на случаите на Covid след Деня на благодарността
  06 декември 2022, 13:26 a+ a- a

  Снимка: iStock

  САЩ са обхванати от огнища на респираторни заболявания, като 47 юрисдикции съобщават за високи или много високи нива на активност на подобни на грип заболявания, съобщиха американските центрове за контрол и превенция на заразните заболявания (CDC). Болниците в цялата страна се борят да се справят с хора, болни от грип, респираторен синцитиален вирус (RSV) и Covid-19, каза директорът на CDC Рошел Валенски по време на пресконференция, свикана с цел да призове хората, които все още не са, да се ваксинират срещу грип и да си поставят Covid бустер и да обмислят носенето на добре прилепнали маски, за да намалят шансовете за заразяване, предаде STAT.

  Валенски каза, че CDC вижда доказателства за нарастване на инфекциите с Covid след празника на Деня на благодарността. Нивата на RSV изглежда са достигнали своя връх в южните и югоизточните региони и може да достигнали своя пик в регионите на Средния Атлантически океан, Нова Англия и Средния запад. Валенски отбеляза, че към момента употребата на противогрипни ваксини е по-ниска в някои ключови демографски групи, с 12% спад при бременните в сравнение с миналата година и 5% спад при децата под 17-годишна възраст.

  Тази година грипният сезон в САЩ настъпи доста по-рано от обичайното. За грипния сезон у нас, кога се очаква и как да се предпазим обяснява проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 48 минути
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ
  преди 2 часа
  Пускат 6,5 км от магистрала "Европа" до Великден
  До около месец се очаква да започне строителството и на последния участък от трасето на аутобана – между Сливница и Северната скоростна тангента на София
  преди 2 часа
  Населението на Пекин намаля за първи път от 2003 г.
  Естественият прираст на населението в страната е -0,05
  преди 3 часа
  Българското кисело мляко вече се предлага и на китайския пазар
  „Ел Би Булгарикум“ и японската „Мейджи“ ще създадат център за научно-развойна дейност
  преди 3 часа
  България е държавата членка с най-нисък БВП на човек от населението в ЕС
  Това показват предварителните данни на Евростат за 2022 г.