събота, 28 януари 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  717 прочитания

  Допълнителни ограничения на броя пътници в Лондон и Амстердам

  Ограниченията на Шипхол ще продължат и в есенните месеци, British Airways спира временно полетите на къси разстояния
  03 август 2022, 09:22 a+ a- a

  Снимка: British Airways

  Летище Шипхол в Амстердам удължи летния си лимит за пътници, а British Airways спря продажбата на билети за къси разстояния от лондонското летище Хийтроу. Мерките имат за цел да ограничат хаоса във въздушния транспорт, отбелязва CNN.

  Летище Шипхол съобщи, че ще продължи ограничението си за пътници през септември и октомври. Максималният брой пътници, заминаващи през септември, ще бъде ограничен до 67 500. Този брой ще бъде увеличен до 69 500 на ден през октомври.

  Шипхол призна, че този период от време включва две седмици есенни ваканции и „следователно очакванията са, че ще има средно 3500 повече местни заминаващи пътници“. „Въз основа на капацитета, осигурен от Шипхол, независимият координатор на слотове (ACNL) ще се консултира с всички авиокомпании, за да гарантира, че броят на пътниците е подходящ по отношение на капацитета за сигурност“, казаха от летището.

  Ограничението за пътници първоначално беше въведено на летището през юни, като Шипхол обвини по-високото от очакваното търсене на пътувания и ограничения пазар на труда, оставяйки твърде малко служители, за да се справят с това.

  Междувременно British Airways обяви, че преустановява продажбата на билети за полети на къси разстояния от Хийтроу в отговор на ограниченията за пътниците на летището.

  В изявление компанията каза, че ще предприеме „отговорни действия и ще ограничи наличните тарифи за някои услуги на Хийтроу, за да помогне максимално възможностите за промяна на резервациите за съществуващи клиенти, като се имат предвид ограниченията, наложени ни и продължаващите предизвикателства пред цялата авиационна индустрия“.

  Засегнатите полети ще бъдат само на къси разстояния и се очаква продажбите да бъдат подновени на 8 август.

  Летище Хийтроу наскоро е имало закъснения на около 40% от своите полети, според данни от сайта за проследяване на полети FlightAware. Летище Шипхол в Амстердам имаше подобно ниво на закъснения това лято.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Близо 100 хил. ученици ще получат подкрепа по проект на МОН
  Предвижда се аналогична процедура и за детските градини
  преди 10 часа
  САЩ се движат към въвеждане на ежегодна Covid ваксина
  FDA поиска мнение от своите съветници как да стане промяната и какво точно да включва
  преди 10 часа
  70% от офис площите на София са извън центъра на града
  Търсенето на офис площи може да се свие заради съкращаването на разходи в някои от най-големите ИТ компании в света, създавайки ефект на доминото и при местните компании, прогнозира MBL
  преди 11 часа
  преди 13 часа
  България ще увеличи участието си в Черноморската банка за търговия и развитие с 33 млн. евро
  От 1999 до момента банката е финансирала 39 проекта в България