понеделник, 15 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  561 прочитания

  Pfizer ще продава лекарствата си без печалба на 45 пазара

  Компанията цели да подобри достъпността до защитените от патент лекарства и ваксини в държавите с ниски доходи
  26 май 2022, 12:31 a+ a- a

  Снимка: iStock

  Pfizer съобщи, че ще предостави всички настоящи и бъдещи, защитени с патент лекарства и ваксини, налични в САЩ или ЕС, без печалба на около 1,2 милиарда души в 45 страни с по-ниски доходи.

  Руанда, Гана, Малави, Сенегал и Уганда са първите пет страни, които подписват това споразумение, което има цел да проправи и нови пътища за бързи и ефективни регулаторни процеси и процедури за снабдяване, за да намалят обичайните забавяния при предлагането на нови лекарства и ваксини в тези страни.

  Pfizer заяи, че досега е поела ангажимент да предостави 23 лекарства и ваксини, които лекуват различни инфекциозни заболявания, рак и редки и възпалителни заболявания, които заедно биха могли да спасят около един милион живота всяка година в тези страни, както и да помогнат на поне 500 000 повече, борещи се с хронични заболявания, които значително влияят на качеството на живот.

  Фондация Бил и Мелинда Гейтс също помага, като финансира работата на Pfizer около нови кандидати за ваксини за превенция на стрептокок от група В, който е водеща причина за мъртвородени и смъртност на новородени в страните с ниски доходи. Двете страни също обсъждат възможности за подкрепа на разработването на RSV* ваксина, друга ваксина за майките.

  През март кандидатът за ваксина на Pfizer получи революционно определение от FDA за превенция на RSV-свързано заболяване на долните дихателни пътища при кърмачета от раждането до шест месеца чрез активна имунизация на бременни жени, припомня STAT.

  *Respiratory syncytial virus (RSV) - Респираторният синцитиален вирус, класифициран като пневмовирус, е патогенът, най-често отговорен за респираторни инфекции при деца до 2-годишна възраст Той причинява широк спектър от клинични прояви, включително инфекции на горните и долните дихателни пътища, най-честата от които е бронхиолит.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 минута
  Японската икономика отбеляза 2,2% ръст
  Данните са за второто тримесечие
  преди 1 час
  ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес
  Тя е с размер 30 млн. и ще е достъпна и за компаниите, които не са били одобрени за европейските средства
  преди 2 часа
  920 фирми ще получат над 93 млн.лв. безвъзмездни средства за енергийна ефективност
  Те са одобрени по финалната мярка за подпомагане на бизнеса за изминалия програмен период на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
  преди 2 часа
  355 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 226 419
  12 август 2022, 16:33
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари