сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1657 прочитания

    Два нови подварианта на Омикрон се разпространяват бързо в Ню Йорк

    CDC удължи изискването за носене на маски в обществения транспорт и самолети
    14 април 2022, 09:24 a+ a- a

    Два нови подварианта на Омикрон се разпространяват бързо в щата Ню Йорк. Те произхождат от подварианта BA.2 и са 25% по-заразни от него, а той самият бе по-заразен от оригиналния вариант Омикрон. Вариантите са BA.2.12 и BA.2.12.1. Те са отговорни за повече от 70% от новите случаи в централната част на щата Ню Йорк през март и над 90% към настоящия момент, отбелязва The New York Times.

    Тези подварианти са установени в над 30 щата в САЩ. Изглежда те се разпространяват бързо, но не е ясно дали това се дължи на по-голяма заразност или на способността им да избягват имунната система. Един от тях има мутация, за която е известно, че помага избягването на имунния отговор.

    Броят на случаите в момента може да изглежда незначителен в сравнение със стръмния пик, който Омикрон предизвика през зимата, но „по същество сме се върнали на нивата на случаите по времена Делта вълната“, каза Ели Розенберг, заместник-директор по наука в Министерството на здравеопазването на щата Ню Йорк. „Това би било много значима вълна по миналогодишните стандарти.“

    Междувременно Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) удължиха федералното изискване за носене на маски в транспорта с две седмици, пет дни преди да изтече. Задължението за носене на маска в самолетите и друг вид обществен транспорт вече изтича на 3 май, ако не бъде удължено отново.

    Също така администрацията на президента Байдън удължи с още 90 дни извънредното положение за общественото здравеопазване във връзка с коронавируса в САЩ, което вече е на повече от две години. Този ход ще поддържа от редица здравни ползи за някои от най-уязвимите американци по време на пандемията, включително достъп до тестове за коронавирус и телемедицина.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 минути
    преди 1 час
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 3 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 18 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 19 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 20 часа