четвъртък, 08 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1052 прочитания

  Смъртните случаи, свързани с ковид вероятно са 3 пъти повече от официалната статистика

  Според ново проучване броят им е над 18 милиона
  14 март 2022, 10:14 a+ a- a

  Миналата седмица светът отчете поредният „пробив“ на коронавируса – смъртните случаи, свързани със заболяването надхвърлиха 6 млн. души. Според изследователи, обаче реалният брой на смъртните случаи, свързани с Covid-19 е три пъти повече от официалните данни.

  Според проучване, публикувано в The Lancet, пандемията е причинила 18,2 млн. смъртни случая, свързани с Covid-19 от началото на 2020 до края на 2021 г. Някои от допълнителните смъртни случаи са предизвикани от вируса, а други са свързани с хронични заболявания, които са се влошили заради Covid-19. Проучването идва точно две години след като Световната здравна организация (СЗО) за първи път обяви пандемията (11 март 2020 г.).

  Според по-ранни изчисления на СЗО броят на смъртните случаи от пандемията може да бъде два до три пъти по-висок от официалната цифра. Агенцията на ООН заяви, че новите седмични случаи на коронавирус стабилно намаляват в почти всички региони на света.

  Редица европейски държави премахнаха всички ограничения за коронавирус, тъй като все повече и повече правителства разработват протоколи за съвместно съществуване с вируса, припомня Euronews.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  ЕК отпуска 197 млн. евро на България за подобряване на електропреносната мрежа
  Целта е ускорена електрификация на транспорта, решения за декарбонизация и децентрализация на потреблението и производството на електрическа енергия.
  преди 2 часа
  Парламентът прие удължаване на бюджета
  Депутатите приеха решението с единодушие
  преди 2 часа
  Европейската икономика е в рецесия през първото тримесечие на 2023 г.
  Това показват ревизираните данни на Евростат
  преди 2 часа
  12 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2022
  В програмата са селектирани 22 предприемачи от различни сектори – софтуерната и финтех индустрия, електронната търговия, спорта, F&B и други
  преди 3 часа
  Столичният Бизнес парк предприема дългосрочна трансформация
  Нейната цел е Паркът да се развива като вторичен градски център и място за обществено обслужване, отдих и рекреация на всякакви възрастови групи и др.