петък, 03 декември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  352 прочитания

  Нова Зеландия отваря границите си за напълно ваксинирани пътници

  Новите правила влизат в сила в средата на януари 2022 г.
  25 ноември 2021, 10:29 a+ a- a

  Нова Зеландия ще отвори отново границите си за повечето международни пътници, които са напълно ваксинирани срещу Covid-19 през следващата година, в постепенно премахване на ограниченията за влизане в страната, които са в сила от март 2020 г.

  Нова Зеландия наложи някои от най-строгите пандемични мерки в света и до голяма степен ограничи вируса чрез хотелски карантинни съоръжения за завръщащи се жители на Нова Зеландия. Икономиката се възстанови преди Делта да пристигне през август и вътрешните ограничения се върнаха.

  Оттогава правителството на министър-председателя Джасинда Ардърн замени стратегията си за елиминиране на Covid-19 с такава, фокусирана върху високите нива на ваксинация срещу коронавирус.

  Министърът за отговор на Covid-19 Крис Хипкинс съобщи, че от 23:59 часа на 16 януари напълно ваксинирани новозеландци и други отговарящи на условията пътници могат да пътуват до Нова Зеландия от Австралия, без да остават в карантинни съоръжения, въпреки че има изискване за отрицателен тест. Първоначално те ще трябва да се самоизолират за седем дни, с цел да премахнат изискването в даден момент. „Ще държим това под постоянен преглед“, каза Хипкинс.

  Границата ще бъде отворена за напълно ваксинирани постоянни жители на Нова Зеландия от всички други страни от 13 февруари, а чуждестранните пътници, които са ваксинирани срещу Covid-19, могат да пътуват до Нова Зеландия от 30 април.

  Хората от страни, класифицирани като „много висок риск“, пак няма да имат право да влизат в Нова Зеландия. Папуа Нова Гвинея в момента е единствената нация, която ще бъде засегната от това.

  Окланд, най-гъсто населеният град в Нова Зеландия и центърът на огнището на Делта, е под ограничения от август. Те започват да намаляват въпреки продължаващото разпространение на Делта, тъй като страната преминава към рамката за защита от Covid-19 (Covid-19 Protection Framework). Това включва задължително ваксиниране за бизнеси като барове, ресторанти, фитнес зали и фризьорски салони, което означава, че те не могат да работят, освен ако целият персонал не е напълно ваксиниран.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Dronamics набра 6 млн. лв. при IPO-то си
  Това е шестото успешно IPO на пазар beam на Българската фондова борса
  преди 14 часа
  ЕК одобри увеличение на капитала на Фонда на фондовете от 11,2 млн. евро
  То ще се използва за издаване на гаранции по заеми, отпуснати от финансови посредници на малки и средни предприятия
  преди 14 часа
  Кацаров: От понеделник всички на училище
  Няма омикрон в страната, от понеделник се възстановяват плановите операции
  преди 15 часа
  Алтерко регистрира продажби за над 9 млн. лв. на Черен петък и Кибер понеделник
  По време на популярния период за предпразнично пазаруване технологичната компания продаде над 400 000 устройства за автоматизация на дома
  преди 16 часа
  Италианската DHH придоби 60% от българската "Еволинк"
  Стойността на сделката е 2.45 млн. евро, има възможност за придобиване и на останалите 40% през 2025