четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    915 прочитания

    СЗО: В Кот д‘Ивоар няма ебола

    Нов тест показа, че няма доказателства за инфекцията
    02 септември 2021, 13:49 a+ a- a

    Правителството на Кот д’Ивоар информира Световната здравна организация (СЗО), че втора лаборатория е тествала проби от пациент, за който се подозира, че е болен от Ебола, и не е открил доказателства за вируса.

    Тестовете в Института Пастьор в Лион, Франция са направени след тестове, проведени от Института Пастьор в Кот д'Ивоар. С новите резултати от лабораторията в Лион СЗО счита, че пациентът не е имал вирусна болест Ебола и продължават по-нататъшни анализи за причината за заболяването.

    Предполагаемият случай е млада жена, пътувала от Гвинея до Кот д’Ивоар. Откакто Кот д’Ивоар обяви случая, повече от 140 контакта са били проследени в двете страни. Никой друг не е показал симптоми на болестта или положителен тест за Ебола.

    Ебола е тежко, често фатално заболяване, засягащо хората и други примати. Смъртността на случаите варира от 25% до 90% при минали огнища. За да се предотврати разпространението на Ебола е важно да се действа спешно. Здравните органи на Кот д’Ивоар алармираха СЗО за случая и бързо започнаха всички ключови мерки за обществено здраве.

    След като Кот д’Ивоар обяви случая на Ебола, бяха предприети незабавни действия както в Кот д’Ивоар, така и в Гвинея споед политиката „без съжаления“ на СЗО. Около дузина експерти на СЗО бяха мобилизирани да подкрепят усилията на страната и 5000 дози ваксини срещу ебола, които СЗО помогна на Гвинея да закупи, бяха изпратени от Гвинея в Кот д'Ивоар. В допълнение, СЗО освободи 500 000 щатски долара от своя Фонд за извънредни ситуации, за да подкрепи страната да предприеме бърз отговор.

    Политиката за „без съжаления“ насърчава приемането на мерки веднага, преди да бъдат известни всички измерения и последици от извънредна ситуация или огнище с цел да се спасят възможно най-много животи.

    Сега СЗО понижава своите действия в Кот д'Ивоар от режим на реакция към готовност.

    В подкрепа на усилията на правителството за реакция, СЗО работи с други партньори за развитие и здравеопазване.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС