четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1336 прочитания

    САЩ обмислят 3-та доза ваксина за уязвими групи хора

    Здравните власти в страната обмисля и връщане на маските за ваксинирани хора
    26 юли 2021, 13:36 a+ a- a

    Най-висшият официален представител по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи заяви в неделя (25 юли), че американците, които са имунокомпрометирани, може да се нуждаят от бустер ваксини срещу Covid-19, тъй като в  Съединените щати има все повече случаи от вариант делта на коронавируса, предаде „Ройтерс“.

    „Пациентите с трансплантация, химиотерапия, автоимунни заболявания, които са на имуносупресиращи схеми, това са хората, които, ако има трети дози, което вероятно ще се случи, ще бъдат сред първите – уязвимите“, заяви Фаучи в интервю за CNN.

    Той добави, че здравните служители също обмислят дали да преразгледат насоките за маски за ваксинираните американци, заявявайки, че те са „в процес на активно разглеждане“.

    Позовавайки се на проучвания, които показват, че може да има намаляващ имунитет при ваксинирани хора, Фаучи каза, че американските здравни служители преглеждат данните, за да определят кога може да са необходими бустери.

    „Това е динамична ситуация. Това е незавършена работа, тя се развива както в много други области на пандемията“, каза Фаучи, директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести. „Трябва да се гледат данните.“

    Вариантът делта, който беше открит за първи път в Индия, стимулира инфекциите в САЩ. Най-рязкото увеличение на случаите на Covid-19 е в места с по-ниски нива на ваксинация. Флорида, Тексас и Мисури представляват 40% от всички нови случаи в цялата страна, като около един на всеки пет от всички нови случаи в САЩ се случват във Флорида, каза миналата седмица съветникът на Белия дом Джефри Зиентс.

    Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) съобщиха за нарастване на броя на дозите ваксини, прилагани през последните 24 часа - 778 996, най-големият брой, даден за 24-часов период, откакто Съединените щати съобщиха за приложени 1,16 милиона дози на 3 юли.

    Този брой обаче е далеч под пика от 4,63 милиона дози, отчетени на 10 април, и въпреки нарастването, темпът на ваксинации все още продължава да намалява, показват данните на CDC.

    Откакто ваксините станаха широко достъпни през пролетта, Белият дом на президента Джо Байдън провежда агресивна кампания за имунизация, която в някои щати и общности бе посрещната скептично. 

    Pfizer и BioNTech съобщиха в петък (23 юли), че Съединените щати са закупили още 200 милиона дози от тяхната ваксина, за да помогнат при педиатричната ваксинация, както и за възможните бустерни дози.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС