петък, 23 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1763 прочитания

  Pontica Solutions ще удвои служителите си в Бургас

  Компанията продължава да инвестира в развитието на Бургас и региона, като досега е инвестирала повече от 11 000 часа в обучение и развитие на уменията на кадрите си
  06 март 2023, 12:03 a+ a- a

  сн: БАИ

  Българската компания Pontica Solutions получи сертификат клас А за новия си инвестиционен проект „Диверсификация на дейността на Понтика Солюшънс АД“.

  С проекта компанията продължава да инвестира в развитието на Бургас и региона, като предвижда да удвои специалистите си в града. Сертификатът беше връчен на Евгени Борисов, съосновател и изпълнителен директор на компанията по време на официалната церемония от г-н Христо Етрополски, заместник изпълнителен директор на БАИ. Сертификат клас А се издава от министъра на икономиката като инструмент за насърчаване на приоритетни инвестиционни проекти.

  През май 2022 Pontica Solutions разшири присъствието си в България с откриването на четвъртия си офис в страната, този път в Бургас. В резултат, компанията успя да постигне изключително успешно стратегическо развитие, както на локално, така и на национално ниво.

  Pontica Solutions е българска аутсорсинг компания, създадена през 2015-та година. Специализирана в областта на изнесените услуги, обгрижването на клиенти на над 20 езика, информационните технологии, техническата поддръжка, анализа на данни и разработването на най-различни софтуерни решения.
  Над 800 млади, креативни и амбициозни специалисти работят от България и Полша за клиентите и - компании от Европа, Азия, Северна и Южна Америка, опериращи в сферата на технологиите, онлайн разплащанията, мобилните и конзолни игри, логистиката и дистанционното здравеопазване.
  Според последния годишен доклад на на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), индустрията на знанието, към която принадлежи Pontica Solutions е един от най-бързо развиващите се сектори в българската икономика, който формира 5.9% от годишния БВП на страната. Прогнозата към 2025 година сочи, че относителният й дял в БВП на България ще достигне 9%.

  В последвалите 7 месеца, Pontica Solutions изгради екип от над 50 експерти в Бургас, които към момента работят по проекти за някои от основните клиенти на компанията, лидери във високотехнологичната индустрия и логистиката. Реализацията на сертифицирания проект ще позволи на Pontica да продължи своя растеж и експанзия и през 2023 г., като същевременно генерира нови възможности за кариера за таланти и професионалисти в морския град.

  Досега компанията е инвестирала повече от 11 000 часа в обучение и развитие на уменията на кадрите си и планира продължаването на програмата си за обучение и развитие на бъдещите си членове тази година.

  Настоящият проект е създаден и разработен в съответствие с ключовата политика за корпоративна социална отговорност на Pontica Solutions - #WeSupportTheYoung. С тези инициативи компанията си поставя за цел да допринася към общността, като дава възможности на младите хора в страната да се развиват, подобрява икономическата екосистема чрез преквалификация и обучение на млади кадри и насърчава здравословна работна среда.

  Доброто партньорство с общината в Бургас позволява планираните от компанията цели да бъдат осъществявани, като едновременно с това Pontica Solutions помага за задържането на младите хора в града и допринася за развитието на местната икономика.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Pontica Solutions в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  Германската KAYSER Automotive инвестира в завод за автомобилни компоненти в Плевен
  Компанията ще развива дейността си в Логистичен парк БПД Плевен
  преди 12 часа
  Nvidia отчете рекордни приходи
  Акциите на компанията отбелязват 200% ръст спрямо година по-рано
  преди 14 часа
  ЕК разследва TikTok за алгоритми, водещи до пристрастяване
  Китайската социална мрежа има над 1 млрд. потребители
  преди 17 часа
  Sameday България планира да инвестира над 17 млн. лева през 2024 г.
  През 2023 г., Sameday отчита 2,6 млн. доставени пратки, с 38% от тях получени чрез автоматизирани шкафчета за доставка извън дома
  преди 18 часа
  Capital One придобива Discover
  Сделката на стойност $35,3 млрд. ще обедини двете най-големи компании за кредитни карти в САЩ
  преди 19 часа
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас с ръст от 28% за година
  Най-големите вложения в страната за януари - декември 2023 са от Швейцария, Австрия и Белгия