сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1276 прочитания

    DataArt с офис в София получава 75 млн. долара инвестиции от FTV Capital

    Ричард Лиу, партньор във FTV Capital, ще се присъедини към борда на директорите на DataArt
    30 юни 2022, 14:58 a+ a- a

    DataArt, глобална технологична компания за разработка на софтуерни решения, обяви, че ще получи инвестиция в размер на 75 милиона долара от страна FTV Capital, водеща компания за инвестиции в дялов капитал с над две десетилетия опит в тази сфера. Финансирането е договорено вследствие на добрите резултати, които DataArt демонстрира, сред които рекорден ръст на приходите за изминалата година, разширяване на дейността на компанията в глобален план и налагането ѝ като разработчик на иновативни софтуерни решения в ключови индустрии.

    DataArt ще използва инвестицията, за да ускори своя растеж, да мащабира глобалния си капацитет и да се позиционира като водещ световен доставчик на софтуерни решения.

    Тъй като търсенето на високотехнологични продукти и услуги продължава да расте, бизнесите се опитват да бъдат в крак с непрекъснато променящите се технологии, като разчитат на външни консултанти и партньори. Очакванията са разходите за ИТ услуги да надхвърлят 1 трилион долара до 2025 г., но в същото време ИТ отделите в повечето компании са изправени пред невъзможност да се справят с подобен ръст. С над 25 години опит на пазара, DataArt е партньор на лидери в бизнеса като Intersport, NASDAQ, Priceline и Unilever. Компанията разполага с технологичния капацитет да отговори на нарастващото търсене на софтуерни услуги чрез сигурна инфраструктура, непрекъснати инвестиции в човешки ресурси и собствена научноизследователска и развойна дейност.

    Приходите на DataArt за 2021 г. надхвърлиха 290 милиона долара, което е рекорден ръст от 60 процента на годишна база спрямо 2020 г. За десета поредна година компанията е включена в списъка на Inc. 5000, престижна класация на най-бързо развиващите се частни фирми в САЩ.

    Компанията успя да разшири дейността си в Европа, Централна Азия и Близкия изток и едновременно с това да надгради съществуващото си присъствие в Латинска Америка, ключов стратегически пазар за DataArt.

    В отговор на войната в Украйна, DataArt помогна за преместването на над 1300 служители от региона в офиси на други пазари, ускорявайки наемането на специалисти в 14 държави. От началото на 2022 г. компанията е наела 870 нови служители в глобален план.

    „DataArt вече се доказа като компания с фокус върху своите клиенти и екип. В началото на годината, когато FTV реши да предприеме тази инвестиция, DataArt вече беше в много силна финансова позиция, но ни събра споделената амбиция да ускорим растежа на компанията. Дори в условията на трудната геополитическа обстановка, бяхме изключително впечатлени от гъвкавостта, находчивостта и способността на DataArt да изпълни ангажимента си за предоставяне на топ инженерни таланти в световен мащаб“, заяви Ричард Лиу, партньор във FTV Capital.

    В следствие на инвестицията от страна на FTV Capital, Ричард Лиу ще се присъедини към борда на директорите на DataArt.

    „С дългогодишен опит в работата с компании с висок растеж в различни корпоративни технологии, FTV допринася с много повече от финансов капитал. Тъй като продължаваме да се развиваме с бързи темпове, ще можем да се възползваме и от сериозния индустриален опит на екипа на FTV и обширните връзки с компаниите със сини чипове чрез тяхната Global Partner Network, което ги прави наистина уникален партньор за растеж”, коментира Евгений Голанд, главен изпълнителен директор на DataArt.

    През 2016 г. DataArt отвори своя първи офис в региона, който е позициониран в София.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 минути
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 15 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 17 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 18 часа
    преди 18 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 20 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.