сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1150 прочитания

    Италия е сред първите три търговски партньора на България в ЕС

    Лорер откри бизнес форум в Рим за стимулиране на италианските инвестиции в България
    28 юни 2022, 15:59 a+ a- a

    Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер представи условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България, както и утвърждаването на страната ни като успешна инвестиционна дестинация пред представители на италианския бизнес в Рим. Той откри бизнес и инвестиционен форум, на тема: „Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация“, който е организиран от Българска агенция за инвестиции /БАИ/ и на Конфиндустрия. Целта на форума е страната ни да подобри представянето си сред инвестиционната общност в световен мащаб като добро място за развитие на успешен бизнес.

    На събитието присъстваха водещи компании от секторите автомобилостроене, машиностроене и информационни технологии.

    Министърът на иновациите и растежа заяви, че Италия е водещ външнотърговски и инвестиционен партньор на България. „Това се потвърждава, както от непрекъснато увеличаващият се брой италиански фирми, опериращи на българския пазар, така и от ускорения темп на нарастване на търговския стокообмен между двете страни. От началото на годината Италия е сред първите три търговски партньора на България в ЕС“, подчерта той.

    По думите му развитието на автомобилостроенето, машиностроенето и информационните технологии в България е изключително положително и все по-динамично, а страната ни се е превърнала в атрактивна инвестиционна дестинация в тези сектори. „Страната ни може да се превърне в център за иновации и развойна дейност за тези сектори“, допълни Лорер.

    Презентации за възможностите за инвестиции изнесоха представители на успешни компании, инвестирали в България. На форума присъстваха още заместник – министърът на иновациите и растежа Десислава Бонева, Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Н. Пр. Джузепина Дзара - посланик на Италия в България, Н. Пр. г-н Тодор Стоянов - Извънреден и Пълномощен Посланик на България в Италианската Република, представители на Конфиндустрия - Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия Източна Европа и Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 20 минути
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 42 минути
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 2 часа
    преди 5 часа
    преди 7 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 8 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите