понеделник, 15 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2487 прочитания

  Германската Liebherr открива трети завод у нас

  Инвестицията е за над 17 милиона евро
  27 юни 2022, 09:04 a+ a- a

  Трета поредна инвестиция прави в Тракия икономическа зона германската фирмена група Liebherr. На 1 юли предстои официалното откриване на завода на „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“. В него годишно ще се произвеждат 2000 детайла и предварително монтирани възли, както и 500 изцяло готови бетоновози, съобщават от фирмата.

  Заводът е в рамките на град Пловдив, на Кукленско шосе, върху терен от 37 000 кв.м като застроената производствена и складова площ е 12 000 кв.м. Инвестицията е над 17 милиона евро. В сумата е включен и трансферът на налични съоръжения от Германия, които частично са допълнени с ново закупени машини и съоръжения, конкретизират от компанията. Инвеститор в новия завод е дивизията Бетонна техника към Либхер Интернационал АД. „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД ще има ролята на вътрешен доставчик в рамките на дивизията. Основните усилия на екипа са насочени към развитие на производствените процеси до топ ниво с помощта на модерни принципи като Лийн, Индустрия 4.0. и т.н.

  Предприятието вече работи и са назначени 120 души – заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови работници. В „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ планират да наемат още индустриални инженери и инженер-конструктори.

  От компанията коментират, че „решението да се регистрира трето дружество от концерна Либхер в Пловдив, а именно Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД, е взето въз основа на атрактивната бизнес среда, както и на възможността да се ползва синергията с вече утвърдилите се дружества Либхер Хаусгерете Марица и Либхер Транспортейшън Системс Марица  в Тракия икономическа зона. За 2 години заводът беше построен и пуснат в експлоатация.“ 

  Германската група избира България за производствен център още в края на миналия век, а 20 години по-късно вече има три предприятия. Първото е "Либхер-Хаусгерете Марица" ЕООД за производство на хладилници и фризери, което работи от 2000 г. Компанията беше първият голям инвеститор в индустриална зона „Марица“, в момента част от пловдивската „Тракия икономическа зона“.

  След решението за навлизане в България преди 22 години компанията изгради и втори завод в региона на Пловдив - за производство на климатични системи за релсов транспорт, като тези дейности са обособени в дружеството "Либхер - Транспортейшън Системс Марица" ЕООД.

  В началото на юли 2021 г. германската група регистрира трето дружество в България - "Либхер - Конкрийт Технолоджи Марица" ЕООД, с предмет на дейност производство на бетоновози.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 44 секунди
  Японската икономика отбеляза 2,2% ръст
  Данните са за второто тримесечие
  преди 1 час
  ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес
  Тя е с размер 30 млн. и ще е достъпна и за компаниите, които не са били одобрени за европейските средства
  преди 2 часа
  920 фирми ще получат над 93 млн.лв. безвъзмездни средства за енергийна ефективност
  Те са одобрени по финалната мярка за подпомагане на бизнеса за изминалия програмен период на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
  преди 2 часа
  355 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 226 419
  12 август 2022, 16:33
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  12 август 2022, 16:15
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии