събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1737 прочитания

    Konica Minolta откри своя Smart Video Solutions Demo Center

    Компанията предлага широк набор от възможности за интелигентно видеонаблюдение с висока степен на киберсигурност
    15 юни 2022, 15:47 a+ a- a

    Коника Минолта България откри официално своя Smart Video Solutions Demo Center. Екипът успява да създаде физическо пространство, в което може да се види в реално време как работят едни от най-съвременните начини за оптимизация на работните процеси, мониторинг и анализ, посредством използването на умни IoT видеосистеми.

    В центъра има над 20 камери в действие и 8 различни къта, в които са представени видеорешения от ново поколение, благодарение на технологиите на Mobotix, Luxriot, Catexis, SAFR, Vaxtor и др.

    Коника Минолта България е дружество със собствена търговска, маркетингова и техническа структура, част от глобалния бранд за иновативни бизнес и ИТ решения с близо 22 000 патента за технологични подобрения и иновации. В България компанията стъпва през 2005 г., има представителства в 10 града в страната, и e лидер в предлагането на цялостни решения за управление на корпоративни документни и печатни работни процеси, но бързо се превръща и в партньор за дигитално работно място, свързвайки технологии и хора. Концепцията за дигиталното работно място е надградена през 2016 г. със смарт видеонаблюдение от MOBOTIX, което гарантира безопасна и сигурна работна среда и разполага с вградени AI аналитики.

    Платформата за интелигентно видеонаблюдение е широкоприложима във всички сектори: индустрия, търговия на дребно, образование и наука, здравеопазване, транспорт, логистика, доставки, местни власти и обществени служби, хотели, култура, туризъм и още много други.

    Mobotix е мултифункционална система за наблюдение, която на външен вид изглежда като камера. Всъщност е компютър с очи, обясни Антон Крантев, ръководител екип Видео решения и мениджър Бизнес развитие Интелигентно видеонаблюдение, по време на откриването. Камерите разполагат още с микрофон, говорител, видео, термометър и светломер. Резолюцията е изключителна (нищо общо с неясните снимки на CCTV), топлинните сензори работят от -30 до +60 градуса, а при пожар в дома, например, системата може сама да реагира и да повика помощ. Може да се ползва както за защита на собственост, така и за интелигентни бизнес решения. 

    Камерите, които компанията предлага са няколко вида. Сред тях има терморадиометрични камери, което е технология близка до тази, която използват военните. Освен това устройствата идват с 8 г. гаранция и средно време за повреда над 95 000 часа, което са близо 11 години.

    Софтуерните решения, с които идват устройствата, са индивидуални за всеки клиент и съобразени с неговите нужди и особености на дейността. Системите са подходящи за интегриране в търговски обекти, където могат да отчитат не само броя на посетителите, но и да правят демографска разбивка, както и да отчитат емоционалното им състояние. Система за интелигентно видеонаблюдение може да бъде заложена и в производствена база, където да следи за прегряване на машини, и/или за безопасността на работниците. Подобни системи са подходящи също така за логистични бази и паркове, за контролиран достъп на отдалечение места и в частни паркинги, например и т.н.

    Mobotix осигурява изключително високо ниво на киберсигурност, която никога досега не е била компрометирана, а охранителните камери МX6 и интелигентната видео платформа Mobotix 7 са с възможно най-добрата сигурност и защита, похвалиха се от компанията.

    В демонстрационния център за интелигентно видеонаблюдение може да бъде видяна и машина за автоматично раздаване на ваучери за храна. Тя е проектирана и разработена от българския екип на компанията. Интеграцията между различни смарт устройства и софтуер позволява двойна верификация при получаване на ваучерите от служителите - данните, получени чрез използване на идентификационната карта, се съдържат във видеозаписа, а за допълнителна сигурност при влизане в зоната, автоматично се стартира такъв. Благодарение на интеграцията на софтуерното решение за контрол и отчетност, компанията разполага с информация във всеки един момент какъв е броят на служителите, които са взели ваучери, както и какъв е броят на тези, които трябва да вземат ваучери за текущия или изминал период.

    Посещението в демонстрационния център е възможно след предварителна заявка.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 18 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство