петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1196 прочитания

    Startup Factory организира Седмици на дигиталното изкуство и технологии в Русе

    Събитията ще срещнат ученици с професионалисти от технологичния сектор, ще има и възможност за кандидатстане за стажантски програми
    13 юни 2022, 13:26 a+ a- a

    Какви са конкретните стъпки, за да станеш успешен програмист и кои са уменията, които се търсят на пазара? Как един млад човек с интерес към изкуството и дизайна може да използва новите технологии, за да реализира своя талант? Какво е NFT и как ще ни помогне да се развиваме в креативните професии? Как да си направим дигитален портфейл и да го използваме по сигурен начин? Откъде да търсим финансиране за развитие на бизнес идеи? Отговорите на тези и много други въпроси ще научат русенските ученици по време на предстоящите Седмици на дигиталното изкуство и технологии. Младежите ще се срещнат с успешни професионалисти от технологичния сектор, които ще им разкрият тънкости от кухнята на ИТ света.

    В серия от събития, експертите ще демонстрират различни приложения на блокчейн, ще дадат конкретни съвети на бъдещите програмисти как да се представят добре пред потенциални работодатели, ще насочат младежите как да мислят като предприемачи и ще им покажат начини за управляване и ограничаване на споделяната информация в интернет.

    Инициативата Седмици на дигиталното изкуство и технологии е на русенското сдружение Startup Factory и ще се проведе от 1 до 14 юли. Участието във всички обучения и работилници е напълно безплатно, като младежите могат да посетят едно или няколко от събитията, в зависимост от интереса си. Необходима е предварителна регистрация в страницата на инициативата, в която са описани подробно лекторите, темите, мястото и часа на провеждане.

    „Има събития, които дават силен импулс и посока за професионално и личностно развитие. Седмиците на дигиталното изкуство и технологии са едно от тези събития“ - казва Емилиян Енев, председател на Startup Factory.

    Инициативата ще завърши с нетуъркинг парти на кея на града, на което младежите ще се срещнат с представители на високотехнологични компании. От работодателите те ще научат за отворените стажантски програми и летни стажове. Така учениците ще могат да използват ваканцията, за да направят първите си стъпки в желаната от тях област на ИТ сферата. Предприемачите ще разкажат в неформална обстановка за свои провали и успехи и ще обяснят на младите хора защо е важно да започнат да трупат опит още от ученическите години.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 13 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство