четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2070 прочитания

    Над 90% от случаите на Covid-19 във Великобритания са вариант Делта

    Страната регистрира увеличение в новозаболелите
    11 юни 2021, 09:39 a+ a- a

    Повече от 90% от случаите на коронавирус във Великобритания са вариант Делта, заяви министърът на здравеопазването на страната Мат Ханкок, цитиран от Euronews. В изказване пред парламентарна комисия Ханкок каза, че вариантът Делта, който първоначално бе установен в Индия, „сега включва 91% от новите случаи във Великобритания“. Информацията идва на фона на скорошно увеличение в случаите на ковид, с което правителството се бори в момента, отбелязва изданието.

    Правителствените данни от сряда (9 юни) показват, че Великобритания е регистрирала най-високите си ежедневни случаи на коронавирус от края на февруари, което предполага, че вариантът Делта се разпространява бързо в страната. Регистрирани са общо 7540 нови инфекции, което представлява най-голямото ежедневно увеличение от 26 февруари насам. Междувременно общо 123 души са приети в болницата със симптоми, свързани с коронавирус, а броят на хората, починали след положителен тест за Covid-19, се увеличава с 6.

    По-рано този месец Ханкок заяви, че програмата за ваксинация в Обединеното кралство помага да се прекъсне връзката между новите случаи и смъртните случаи, като хоспитализациите остават ниски, въпреки разпространението на варианта Делта.

    В четвъртък Ханкок каза пред депутатите, че правителството наблюдава „данните за хоспитализации като ястреб“. Очаква се британското правителство да обяви следващата седмица дали ще продължи напред с плановете си за пълно премахване на ограниченията за коронавирус на 21 юни. Ханкок каза, че премахването на ограниченията до голяма степен ще зависи от това как се развива връзката между случаите на Covid и хоспитализациите.

    Към вечерта в четвъртък общо 4 551 694 души са се заразили с коронавирус във Великобритания, като 128 124 случая са довели до смърт, според онлайн тракер, поддържан от университета „Джон Хопкинс“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 34 минути
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 1 час
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 2 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС