понеделник, 17 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1453 прочитания

  Завърши 39. Национална олимпиада по информатика

  Знания премериха 126 ученици от цялата страна
  20 март 2023, 13:19 a+ a- a

  Проведе се националният кръг на 39-а Националната олимпиадата по информатика с домакин Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ (СМГ). Участие взеха 126 ученици между 5. и 12. клас. от училища в цялата страна.

  Софтуерната компания Мусала Софт е партньор на Олимпиадата, като част от дългосрочната подкрепа на талантите в точните науки на национално и международно ниво.

  "Поздравявам всички участници, учители и партньори на 39-ти кръг на Олимпиада по информатика. Горди сме, че сме домакин и имаме възможността да съберем на едно място таланти от цяла България, които достойно да премерят алгоритмични сили, въображение, знание, логика, любопитство. Благодаря на учителите за вдъхновението и на учениците - за упорития стремеж по пътя напред и нагоре." - сподели Антоан Тонев, директор на СМГ.

  „Поздравявам всички вас - състезателите, както и вашите преподаватели, за това че сте достигнали до този престижен кръг. Положили сте много усилия, показали сте постоянство и дисциплина. Всеки един от вас е бъдещ иноватор, лидер в ИТ индустрията...Това състезание е чудесна възможност да покажете вашите умения и талант, да надскочите себе си по пътя към Вашия личен връх.“ – сподели Петьо Димитров, старши софтуерен архитект в Мусала Софт, по време на откриването на олимпиадата.

  Националната олимпиадата по информатика е едно от най-значимите събития за състезателите по точни науки в България. Всяка година гимназии от цялата страна се ротират в домакинството на националните кръгове. Тази година, националния кръг е 39. по ред от съществуването на олимпиадата и по регламент до него достигат 120 деца от 5 до 12 клас.

  Поради равни резултати от областния кръг, тази година бяха допуснати и се явиха 126 ученици. Домакин на кръга е Софийска математическа гимназия “Паисий Хилендарски”, а партньори са Мусала Софт, SAP Labs България и Rawe digitals България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Стокообменът между България и Китай през 2023 г. е над $4 млрд.
  Българският износ отбелязва ръст от близо 33% спрямо 2022 г.
  преди 7 часа
  Стартира изграждане на център за високи технологии в ПГ „Хенри Форд“, София
  С 3,4 млн. лв. ще бъдат изградени 5 нови лаборатории и закупено оборудване за обучение с модерни технологии
  преди 10 часа
  Политическата несигурност в ЕС се засилва със 100 независими евродепутати и силни крайнодесни влияния
  Индексът на Кофас за политическа нестабилност отбелязва влошаване с 1,5% през 2023 г.
  преди 13 часа
  БФБ с нова платформа за заеми
  Тя отваря врати към късите продажби на българския капиталов пазар
  преди 14 часа