четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1184 прочитания

    Бакалавърски и магистърски програми на английски език в Европа и Япония представят на изложение в София и Бургас

    Белгия измества Нидерландия в предпочитанията на кандидат-студентите, кометират от консултантската агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА
    10 март 2023, 16:09 a+ a- a

    Снимка: ЕДЛАНТА 

    Пролетното издание на традиционното изложение „Образование за успешна кариера“, организирано от консултантска агенция ЕДЛАНТА, ще се състои на 11 март (събота) от 10.00 до 16.00 ч. в Гранд хотел Милениум София и на 12 март (неделя) от 11.00 до 16.00 ч.в хотел България, Бургас. Това съобщиха от ЕДЛАНТА.

    Тази година акцент ще бъдат програмите на английски език в различни страни в Европа, които след Брекзит се наложиха като предпочитани учебни дестинации за българските младежи. Ще бъдат представени възможностите за образование на английски език в шест университета в Белгия. Забелязва се тенденция страната да измества Нидерландия в предпочитанията на кандидат-студентите, посочват от консултантска агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА.

    Посетителите на събитието ще могат да получат детайлна информация за програми на английски и немски език  в Австрия, Белгия, Германия, Кипър, Италия, Испания и България. Представител на Френския институт в България ще консултира за следване във Франция. Отделено е и специално внимание на  възможностите за обучение в Япония, която става все по-предпочитана през последните години.

    Предвидена е интересна програма от презентации, които ще дадат ценна информация за избора на перспективна и подходяща специалност, за финансиране на обучението, необходимите документи и процедури, които трябва да се следват при кандидатстването, както и изискванията за прием в отделните университети и страни. 

    Сред най-често срещаните въпроси, на които кандидат-студентите ще могат да получат обстойни отговори, са: как да избера перспективна специалност и най-подходящия университет; какви са изискванията за прием, как да подготвя своята кандидатура; какви са възможностите за стажове и работа по време на следването; какви средства ще са ми нужни; мога ли да получа заем или стипендия и т.н.

    Сред участниците в изложението са: EU Business School (с кампуси в Испания, Германия и Швейцария), класиран в топ 35 на най-добрите бизнес училища в Европа, според ежегодната класация QS Top MBA ranking. Това учебно заведение са завършили лидери във фармацевтиката, в спортния мениджмънт и роботиката. От Италия в изложението участва Università IULM, Милано - известен в цял свят с качествено обучение в сферата на лингвистиката, туризма, медии и комуникация, изкуство, мода и дизайн. Интерес предизвиква и University of Nicosia (Кипър), който предлага широка гама от програми на английски език - от медицина и фармация, до графичен дизайн и криптовалути. Кандидат-студентите ще могат да се запознаят и с програмите на чужд език, предлагани в Нов български университет (НБУ) в сътрудничество с University of York, Великобритания. Някои от университетите, представени на изложението, предлагат щедри стипендии или финансиране чрез студентски заем. За тези, които се интересуват от езикова ваканция в чужбина това лято, организаторите са предвидили специални отстъпки!

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 12 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 12 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 12 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 14 часа
    преди 17 часа