понеделник, 04 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1145 прочитания

  Бакалавърски и магистърски програми на английски език в Европа и Япония представят на изложение в София и Бургас

  Белгия измества Нидерландия в предпочитанията на кандидат-студентите, кометират от консултантската агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА
  10 март 2023, 16:09 a+ a- a

  Снимка: ЕДЛАНТА 

  Пролетното издание на традиционното изложение „Образование за успешна кариера“, организирано от консултантска агенция ЕДЛАНТА, ще се състои на 11 март (събота) от 10.00 до 16.00 ч. в Гранд хотел Милениум София и на 12 март (неделя) от 11.00 до 16.00 ч.в хотел България, Бургас. Това съобщиха от ЕДЛАНТА.

  Тази година акцент ще бъдат програмите на английски език в различни страни в Европа, които след Брекзит се наложиха като предпочитани учебни дестинации за българските младежи. Ще бъдат представени възможностите за образование на английски език в шест университета в Белгия. Забелязва се тенденция страната да измества Нидерландия в предпочитанията на кандидат-студентите, посочват от консултантска агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА.

  Посетителите на събитието ще могат да получат детайлна информация за програми на английски и немски език  в Австрия, Белгия, Германия, Кипър, Италия, Испания и България. Представител на Френския институт в България ще консултира за следване във Франция. Отделено е и специално внимание на  възможностите за обучение в Япония, която става все по-предпочитана през последните години.

  Предвидена е интересна програма от презентации, които ще дадат ценна информация за избора на перспективна и подходяща специалност, за финансиране на обучението, необходимите документи и процедури, които трябва да се следват при кандидатстването, както и изискванията за прием в отделните университети и страни. 

  Сред най-често срещаните въпроси, на които кандидат-студентите ще могат да получат обстойни отговори, са: как да избера перспективна специалност и най-подходящия университет; какви са изискванията за прием, как да подготвя своята кандидатура; какви са възможностите за стажове и работа по време на следването; какви средства ще са ми нужни; мога ли да получа заем или стипендия и т.н.

  Сред участниците в изложението са: EU Business School (с кампуси в Испания, Германия и Швейцария), класиран в топ 35 на най-добрите бизнес училища в Европа, според ежегодната класация QS Top MBA ranking. Това учебно заведение са завършили лидери във фармацевтиката, в спортния мениджмънт и роботиката. От Италия в изложението участва Università IULM, Милано - известен в цял свят с качествено обучение в сферата на лингвистиката, туризма, медии и комуникация, изкуство, мода и дизайн. Интерес предизвиква и University of Nicosia (Кипър), който предлага широка гама от програми на английски език - от медицина и фармация, до графичен дизайн и криптовалути. Кандидат-студентите ще могат да се запознаят и с програмите на чужд език, предлагани в Нов български университет (НБУ) в сътрудничество с University of York, Великобритания. Някои от университетите, представени на изложението, предлагат щедри стипендии или финансиране чрез студентски заем. За тези, които се интересуват от езикова ваканция в чужбина това лято, организаторите са предвидили специални отстъпки!

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 март 2024, 17:05
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  01 март 2024, 15:05
  01 март 2024, 14:46
  01 март 2024, 12:48
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  01 март 2024, 11:18
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  01 март 2024, 10:55