четвъртък, 06 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2081 прочитания

  Стартира кандидатстването за GROW@Accedia

  Повече за програмата за карирен старт на технологичната компания и какво предстои в новото издание, научете от Пламен Койчев - Управляващ Съдружник в Accedia
  10 август 2022, 17:10 a+ a- a

  Пламен Койчев - Управляващ Съдружник в Accedia. Снимка: Accedia

  Технологичната компания Accedia обяви, че стартира набирането на кандидати за програмата за кариерен старт GROW@Accedia. Обучителната инициатива подготвя както ИТ студенти, така и хора с афинитет към програмирането, решили да сменят своя кариерен път. Обученията са в различни технологични направления, като предстоящото издание е с фокус QA. Свързахме се с Пламен Койчев - Управляващ Съдружник, оглавяващ едно от инженерните звена в компанията, за да ни разкаже повече за програмата и какво предстои в новото издание. 

  Пламен, как се роди идеята за GROW@Accedia и какво представлява?
  През последните години броят на квалифицираните кадри в България не успява да отговори на нуждите на IT сектора. С оглед на това решихме да инициираме програма за кариерен старт, която цели професионалното развитие на технически специалисти. Програмата ги подготвя за роля в екипа на Accedia. Чрез нея те получават необходимите технически и меки умения, които са нужни за успешната работа в проекти на компанията. 

  Как протича програмата и за кого е подходяща? Обученията присъствени ли са?
  Идеята ни е да имаме до три издания на технологично направление на година. В момента върви набирането на кандидати за QA направлението. Самото обучение ще стартира в средата на септември. В него могат да се включат както IT студенти, така и хора, търсещи нов кариерен път в сферата на програмирането. 

  GROW@Accedia поддържа същия хибриден модел, по който работим всички в Accedia. Всеки участник може да избере да присъства на лекциите, workshop-ите и другите обучения от офиса на компанията или от която и да е локация в България. 

  В какви технологични направления ще могат да се разиват курсистите и по какви проекти ще се обучават?
  На този етап планирани са обученията за QA, .NET, и React, но подготвяме и за Java и DevOps. По време на самото обучение освен теоретичната част ще имат и проектни задачи, които са подобни на тези, с които ще се сблъскат в  реалната си работа в бъдеще. Освен на чисто техническите умения се набляга и на процесите, работата в екип и комуникационните умения.

  Програмата платена ли е? Може ли да споделите конкретно какво заплащане получават курсистите?
  Да, платена е. За нас в важно кандидатите да започнат и завършат програмата мотивирани за още знания, умения и проекти. Поради тази причина и решихме да компенсираме времето, което ще отделят. За нас е важно те да се чувстват като част от Accedia от ден 1. 

  Колко души планирате да обучите в предстоящото QA издание и колко време ще продължи то?
  Тъй като целта ни е индивидуален подход на обучение за по-добро усвояване на умения, ще приемаме по шест човека в технологично направление. Всеки един от тях ще получи възможност да се включи в индивидуални и групови проекти, workshop-и и други занятия за периода от 3 месеца. 

  Какви са сроковете за кандидатстване и какви са очакванията на компанията? 
  Може да се кандидатства за QA направлението до края на август. След това ще преминем и към следващите фази на селекцията. Това, което очакваме от кандидатите, е да дойдат с желание за учене, за развитие. За Accedia това са и едни от основните ценности, които правят от потенциален кандидат настоящ член на екипа. Всеки може да намери повече информация на линка

  Кои са критериите, на които държите най-много при отсяването на кандидатите? Трябва ли кандидатите да имат завършен определен курс, или да изучават определени специалности?
  Като критерий наистина държим на завършено техническо образование и/или изкаран курс. За нас е важно кандидатите да имат интерес към програмирането и да ни го демонстрират ясно още преди самото интервю. Поради тази причина и имаме допълнителна стъпка преди разговорите ни с тях. 

  Какви ще бъдат стъпките за подбор? Какво могат да очакват кандидатите?
  Ако кандидатът бъде квалифициран за подходящ на основа на неговото CV, първата стъпка е тест, който да оцени дали има базисни познания в областта. С кандидатите, които имат най-добри резултати на теста, се провежда интервю, на което оценяваме както техническата им подготовка, така и доколко те биха се вписали в културата на компанията и доколко споделят нашите ценности. На финала каним тези, които сме оценили най-високо да се присъединят към GROW@Accedia.

  Как приключва програмата и какви са възможностите за успешно завършилите?
  GROW@Accedia е повече от стаж. Както вече споменах, това е програма, в която от ден 1 считаме хората за част от екипа на Accedia. След успешно завършване те директно могат да се включат по един от нашите съществуващи или нови проекти и продължават да имат ментор, който да се грижи за кариерното им развитие. 

  За много от тях това може да бъде първо сблъскване с IT света. Какъв съвет бихте им дали?
  В програмата ценим проактивността и затова моят съвет би бил да не се притесняват, да задават въпроси, да споделят наученото със своя екип и ментор и да вземат максимума от тези хора, защото те са доказани специалисти е областта си. И да са наясно, че това е само началото, защото в IT света ученето и придобиването на нови компетенции е непрекъснат процес по пътя нагоре.  

  Какви са плановете за GROW@Accedia в бъдеще и каква роля играе кариерната програма?
  GROW@Accedia играе ключова роля в развитието на квалифицирани кадри за компанията и за IT сектора като цяло. Планираме да я разширим с още технологични направления и разбира се, да не спираме да подобряваме самата програма.  В момента имаме доста интерес от водещи специалисти в различни технически направления в компанията. Те обединиха сили, за да създадат програма, която ще подготви напълно, и то в рамките на три месеца кандидатите и ще им гарантира една солидна основа за започване на техния кариерен път. Всеки, който има желание да се включи в програмата или да разбере повече за нея, може да го направи на този линк

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Accedia в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Удължават противоепидемичните мерки
  Вижте какво предвижда новата заповед на министъра на здравеопазването
  преди 8 часа
  Японската централна банка с умерен оптимизъм за икономиката
  Има възможност за повишаване на заплатите, смята финансовата институция
  преди 8 часа
  ЕС одобри осми пакет от санкции срещу Русия
  Налага се таван на цените на руския петрол, забранява се вноса на редица руски продукти, износа на ИТ услуги и на всички портфейли с крипто активи
  преди 9 часа
  Президентът обяви кога свиква Народното събрание
  Радев обеща да остави достатъчно време на партиите, за да сформират управленско мнозинство
  преди 9 часа
  Швейцарската Howag разширява производството си в Търговище
  Компанията получи сертификат клас „В“ за инвестиция от 1,5 млн. лв., с нея ще се разкрият 15 нови работни места
  преди 10 часа