петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2396 прочитания

    Стартира кандидатстването за лятната стажантска програма „Младежи с бъдеще“ на EVN България

    Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция
    22 март 2022, 15:40 a+ a- a

    Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция, като днес той вече е координатор на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове на EVN

    EVN България обяви старта на стажантската си програма „Младежи с бъдеще“. Тазгодишната кампания по набиране на кандидатури стартира на 1 март и ще продължи до края на месец април.

    По време на стажа, който е с продължителност три месеца (юли, август и септември), бъдещите специалисти ще имат възможност:

    •да развият уменията си  чрез реални задачи и проекти;

    •да работят съвместно с личен ментор по специално изготвена за тях Индивидуална програма

    •да си сътрудничат с най-добрите професионалисти в бранша

    •да получат въвеждащо обучение, чрез което да се запознаят с корпоративната култура на EVN и организацията на работа

    •да работят за пръв път (може би) в живота си на трудов договор и да получат осигуровки

    •да ползват платен отпуск, пропорционално на отработеното време.

    Като част от един от най-големите сектори в държавата – енергетиката, EVN България дава възможност за развитие на специалисти от различни сфери. От старта на стажантската програма преди 17 години до днес през нея са преминали успешно над 600 стажанти, а над 200 от тях продължават кариерното си развитие в компанията.

    Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция, като днес той вече е координатор на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове на EVN. Ето какво споделя Марио за кариерното си развитие в компанията:

    Защо избрахте да кандидатствате по програмата на EVN „Младежи с бъдеще“?
    Разбрах за стажантската програма от форум в Технически университет – гр. София, в който учих тогава. Кандидатствах по обявена стажантска позиция и след провеждане на интервю бях избран за стажант в Клиентски енергоцентър (КЕЦ) Свиленград. Избрах „Младежи с бъдеще“, защото исках да видя практическата насоченост на теоретичните неща, които изучавах в университета.

    Кой е най-запомнящият се момент от стажа Ви?
    Имам доста запомнящи се моменти, но има един конкретен, който се откроява най-много. Няма да забравя деня, в който възникна голяма авария, засягаща няколко села. Прекият ми ръководител пое задачата и заедно с мен и още един колега се зае с отстраняването на проблема. Започнахме да правим обход и манипулации по електропровода, който минаваше през стръмен планински терен. Прекият ми ръководител откри аварията, заедно с колегата я отстраниха и възстановихме захранването по електропровода. На връщане в едно от селата дори ни спря група хора, която ни благодари, че сме реагирали толкова бързо. Това беше първото ми подобно преживяване и изпитах истинско удовлетворение от добре свършената работа.

    Как се разви кариерата Ви след това?
    След като стажа ми в КЕЦ Свиленград приключи, на следващата година кандидатствах отново за стажантската програма на EVN „Младежи с бъдеще“. Бях сред одобрените кандидати и отново прекарах летния си стаж в EVN, но този път в КЕЦ Хасково. След тези два поредни стажа получих покана за интервю за свободна позиция за електромонтьор в КЕЦ Свиленград. Приех с удоволствие, отидох на интервю и бях одобрен. Започнах работа като електромонтьор, а след известно време получих предложение да стана ръководител група „Поддържане“ в КЕЦ-а, тъй като досегашният ръководител се пенсионираше. Бях поласкан от предложението, защото разбрах, че то е било предварително обсъдено с всички колеги от групата, и именно от тях съм получил пълна подкрепа. Признавам, че приех тази позиция с голямо желание, но и с малко страх от предизвикателствата, които ми предстояха. Близо пет години изпълнявах ролята на ръководител на групата, когато през лятото на 2021 г. получих предложение да заема позицията специалист-координация на клиентски енергоцентрове или иначе казано отговарям за координацията на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове в EVN. Тази отговорна позиция също е голямо изпитание за мен, но се надявам, че се справям.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 15 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство