събота, 13 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2382 прочитания

  Стартира кандидатстването за лятната стажантска програма „Младежи с бъдеще“ на EVN България

  Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция
  22 март 2022, 15:40 a+ a- a

  Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция, като днес той вече е координатор на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове на EVN

  EVN България обяви старта на стажантската си програма „Младежи с бъдеще“. Тазгодишната кампания по набиране на кандидатури стартира на 1 март и ще продължи до края на месец април.

  По време на стажа, който е с продължителност три месеца (юли, август и септември), бъдещите специалисти ще имат възможност:

  •да развият уменията си  чрез реални задачи и проекти;

  •да работят съвместно с личен ментор по специално изготвена за тях Индивидуална програма

  •да си сътрудничат с най-добрите професионалисти в бранша

  •да получат въвеждащо обучение, чрез което да се запознаят с корпоративната култура на EVN и организацията на работа

  •да работят за пръв път (може би) в живота си на трудов договор и да получат осигуровки

  •да ползват платен отпуск, пропорционално на отработеното време.

  Като част от един от най-големите сектори в държавата – енергетиката, EVN България дава възможност за развитие на специалисти от различни сфери. От старта на стажантската програма преди 17 години до днес през нея са преминали успешно над 600 стажанти, а над 200 от тях продължават кариерното си развитие в компанията.

  Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция, като днес той вече е координатор на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове на EVN. Ето какво споделя Марио за кариерното си развитие в компанията:

  Защо избрахте да кандидатствате по програмата на EVN „Младежи с бъдеще“?
  Разбрах за стажантската програма от форум в Технически университет – гр. София, в който учих тогава. Кандидатствах по обявена стажантска позиция и след провеждане на интервю бях избран за стажант в Клиентски енергоцентър (КЕЦ) Свиленград. Избрах „Младежи с бъдеще“, защото исках да видя практическата насоченост на теоретичните неща, които изучавах в университета.

  Кой е най-запомнящият се момент от стажа Ви?
  Имам доста запомнящи се моменти, но има един конкретен, който се откроява най-много. Няма да забравя деня, в който възникна голяма авария, засягаща няколко села. Прекият ми ръководител пое задачата и заедно с мен и още един колега се зае с отстраняването на проблема. Започнахме да правим обход и манипулации по електропровода, който минаваше през стръмен планински терен. Прекият ми ръководител откри аварията, заедно с колегата я отстраниха и възстановихме захранването по електропровода. На връщане в едно от селата дори ни спря група хора, която ни благодари, че сме реагирали толкова бързо. Това беше първото ми подобно преживяване и изпитах истинско удовлетворение от добре свършената работа.

  Как се разви кариерата Ви след това?
  След като стажа ми в КЕЦ Свиленград приключи, на следващата година кандидатствах отново за стажантската програма на EVN „Младежи с бъдеще“. Бях сред одобрените кандидати и отново прекарах летния си стаж в EVN, но този път в КЕЦ Хасково. След тези два поредни стажа получих покана за интервю за свободна позиция за електромонтьор в КЕЦ Свиленград. Приех с удоволствие, отидох на интервю и бях одобрен. Започнах работа като електромонтьор, а след известно време получих предложение да стана ръководител група „Поддържане“ в КЕЦ-а, тъй като досегашният ръководител се пенсионираше. Бях поласкан от предложението, защото разбрах, че то е било предварително обсъдено с всички колеги от групата, и именно от тях съм получил пълна подкрепа. Признавам, че приех тази позиция с голямо желание, но и с малко страх от предизвикателствата, които ми предстояха. Близо пет години изпълнявах ролята на ръководител на групата, когато през лятото на 2021 г. получих предложение да заема позицията специалист-координация на клиентски енергоцентрове или иначе казано отговарям за координацията на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове в EVN. Тази отговорна позиция също е голямо изпитание за мен, но се надявам, че се справям.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 24 часа
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 1 ден
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 1 ден
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 1 ден
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 1 ден
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 1 ден
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI