понеделник, 15 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  993 прочитания

  Стартира кандидатстването за лятната стажантска програма „Младежи с бъдеще“ на EVN България

  Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция
  22 март 2022, 15:40 a+ a- a

  Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция, като днес той вече е координатор на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове на EVN

  EVN България обяви старта на стажантската си програма „Младежи с бъдеще“. Тазгодишната кампания по набиране на кандидатури стартира на 1 март и ще продължи до края на месец април.

  По време на стажа, който е с продължителност три месеца (юли, август и септември), бъдещите специалисти ще имат възможност:

  •да развият уменията си  чрез реални задачи и проекти;

  •да работят съвместно с личен ментор по специално изготвена за тях Индивидуална програма

  •да си сътрудничат с най-добрите професионалисти в бранша

  •да получат въвеждащо обучение, чрез което да се запознаят с корпоративната култура на EVN и организацията на работа

  •да работят за пръв път (може би) в живота си на трудов договор и да получат осигуровки

  •да ползват платен отпуск, пропорционално на отработеното време.

  Като част от един от най-големите сектори в държавата – енергетиката, EVN България дава възможност за развитие на специалисти от различни сфери. От старта на стажантската програма преди 17 години до днес през нея са преминали успешно над 600 стажанти, а над 200 от тях продължават кариерното си развитие в компанията.

  Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция, като днес той вече е координатор на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове на EVN. Ето какво споделя Марио за кариерното си развитие в компанията:

  Защо избрахте да кандидатствате по програмата на EVN „Младежи с бъдеще“?
  Разбрах за стажантската програма от форум в Технически университет – гр. София, в който учих тогава. Кандидатствах по обявена стажантска позиция и след провеждане на интервю бях избран за стажант в Клиентски енергоцентър (КЕЦ) Свиленград. Избрах „Младежи с бъдеще“, защото исках да видя практическата насоченост на теоретичните неща, които изучавах в университета.

  Кой е най-запомнящият се момент от стажа Ви?
  Имам доста запомнящи се моменти, но има един конкретен, който се откроява най-много. Няма да забравя деня, в който възникна голяма авария, засягаща няколко села. Прекият ми ръководител пое задачата и заедно с мен и още един колега се зае с отстраняването на проблема. Започнахме да правим обход и манипулации по електропровода, който минаваше през стръмен планински терен. Прекият ми ръководител откри аварията, заедно с колегата я отстраниха и възстановихме захранването по електропровода. На връщане в едно от селата дори ни спря група хора, която ни благодари, че сме реагирали толкова бързо. Това беше първото ми подобно преживяване и изпитах истинско удовлетворение от добре свършената работа.

  Как се разви кариерата Ви след това?
  След като стажа ми в КЕЦ Свиленград приключи, на следващата година кандидатствах отново за стажантската програма на EVN „Младежи с бъдеще“. Бях сред одобрените кандидати и отново прекарах летния си стаж в EVN, но този път в КЕЦ Хасково. След тези два поредни стажа получих покана за интервю за свободна позиция за електромонтьор в КЕЦ Свиленград. Приех с удоволствие, отидох на интервю и бях одобрен. Започнах работа като електромонтьор, а след известно време получих предложение да стана ръководител група „Поддържане“ в КЕЦ-а, тъй като досегашният ръководител се пенсионираше. Бях поласкан от предложението, защото разбрах, че то е било предварително обсъдено с всички колеги от групата, и именно от тях съм получил пълна подкрепа. Признавам, че приех тази позиция с голямо желание, но и с малко страх от предизвикателствата, които ми предстояха. Близо пет години изпълнявах ролята на ръководител на групата, когато през лятото на 2021 г. получих предложение да заема позицията специалист-координация на клиентски енергоцентрове или иначе казано отговарям за координацията на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове в EVN. Тази отговорна позиция също е голямо изпитание за мен, но се надявам, че се справям.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 25 минути
  Японската икономика отбеляза 2,2% ръст
  Данните са за второто тримесечие
  преди 2 часа
  ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес
  Тя е с размер 30 млн. и ще е достъпна и за компаниите, които не са били одобрени за европейските средства
  преди 2 часа
  920 фирми ще получат над 93 млн.лв. безвъзмездни средства за енергийна ефективност
  Те са одобрени по финалната мярка за подпомагане на бизнеса за изминалия програмен период на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
  преди 2 часа
  355 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 226 419
  12 август 2022, 16:33
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари