събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  968 прочитания

  Верка Петкова-Шекерова е новият Изпълнителен Директор за България на CBRE

  Тя притежава близо 20 години опит в областта на недвижимите имоти и мениджмънта
  04 юни 2024, 10:51 a+ a- a

  Снимка: CBRE

  CBRE, международна консултантска компания в областта на бизнес недвижимите имоти, обяви назначението на Верка Петкова-Шекерова за Изпълнителен Директор за България в рамките на своя офис за Югоизточна Европа (ЮИЕ). Верка Петкова-Шекерова наследява Сладяна Попович, която ще продължи да ръководи отдела за ESG и услуги за устойчивост за региона на ЮИЕ.

  „Тази година отбелязваме пет години от откриването на нашия офис в София - вторият офис, открит след създаването на изцяло собствен корпоративен офис за региона на ЮИЕ през 2018 г. В София разполагаме с екип от изключителни професионалисти, които са постигнали многобройни резултати във всички сектори. Особено съм горд, че офисът на CBRE за ЮИЕ е признат от друг изключителен професионалист, какъвто е Верка Петкова-Шекерова.

  С нейният дългогодишен опит на пазара на недвижими имоти, доказани изключителни лидерски умения и с помощта и ресурсите на глобалната мрежа на CBRE съм убеден, че ще реализираме нови възможности и активно ще стимулираме експанзията си в България. Нейното назначение потвърждава нашия ангажимент за високи постижения и предоставяне на първокласни услуги и решения в областта на недвижимите имоти на нашите клиенти в региона. Под ръководството на Верка CBRE е готова да продължи растежа си и да предоставя добавена стойност на своите клиенти в България“, заяви Бошко Томашевич, Управляващ директор за Югоизточна Европа в CBRE.

  „Бих искал също така да благодаря на Сладяна Попович за това, че за сравнително кратък период от време изгради изключително успешен бизнес и екип на българския пазар и съм сигурен, че тя ще направи същото с ESG и услуги за устойчивост, новосъздадения отдел, който пое по-рано тази година“, добави Томашевич.

  Верка Петкова-Шекерова, новоназначен Изпълнителен Директор за България в CBRE за Югоизточна Европа, подчерта: „Започвайки това вълнуващо пътуване със CBRE съм щастлива, че се присъединявам към световния лидер в областта на недвижимите имоти. Тази стъпка представлява невероятна възможност да използвам опита си и да работя с изключителния екип на CBRE в София и региона на Югоизточна Европа. Заедно ще създадем нови възможности, разкривайки зараждащите се тенденции и ще предоставим по-голяма добавена стойност на нашите клиенти в България. Убедена съм, че с огромните ресурси на CBRE и непоколебимия ангажимент за високи постижения, ще окажем позитивно влияние за съзряването на българския пазар на недвижими имоти, постигайки забележителен успех.“

  Верка Петкова-Шекерова ще внесе допълнителен експертен опит в областта на недвижимите имоти и мениджмънта като водещ професионалист с близо 20 годишна кариера. Тя се присъединява към CBRE от Colliers International България, където е работила в продължение на 19 години, а в последните няколко е била партньор и директор „Бизнес развитие “.

  Започва кариерата си в сферата на недвижимите имоти през август 2005 г. като специалист „ключови клиенти“, където играе основна роля в стартирането на нова жилищна услуга. Изключителното ѝ представяне води до включването ѝ в екипа на проекта за стартиране на Бизнес Парк Варна през 2005 г. Като признание за нейния талант и постижения, Верка е повишена в екипа на „Офиси и бизнес паркове“ през май 2006 г. С течение на годините тя продължава да се усъвършенства и в началото на 2007 г. е повишена в консултант, а в началото на 2008 г. - в старши консултант. 

  Тя демонстрира разбиране на индустрията в дълбочина, а способността да постига изключителни резултати, води до повишение в мениджър ключови клиенти в същото бизнес направление. През 2010 г. Верка преминава на длъжността мениджър ключови клиенти в направлението за „Управление на имоти“ на компанията, като през следващите две години допълнително разширява опита и отговорностите си в тази нова област. Нейната всеотдайност и принос са оценени още веднъж, когато през 2012 г. е назначена за ръководител на екипа за „Офисни и индустриални услуги “. Продължавайки успешния си път, Верка Петкова-Шекерова поема ролята на директор „Бизнес развитие“ през март 2017 г., където играе ключова роля в стимулирането на растежа и подобряването на стратегическите инициативи на компанията.

  Верка Петкова-Шекерова има диплома по икономика от Университета за национално и световно стопанство в София и магистърска степен по бизнес администрация със специализация по общ мениджмънт от Сити Юнивърсити в Сиатъл. Тя е член и на Кралския институт на лицензираните оценители.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект