петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2891 прочитания

    Откриха най-новата бизнес сграда Synergy Tower в София

    Сред първите наематели на сградата в „София Тех Парк" са Роберт Бош България, Software AG и INSAIT
    06 април 2023, 10:55 a+ a- a

    „Фонд за недвижими имоти България“ (ФНИБ) официално откри бизнес сградата Synergy Tower. Разположена в „София Тех Парк“, тя е проектирана и изградена така, че да отговаря на най-високите стандарти за здравословна работна среда, енергийна ефективност и устойчиво управление.

    „Опaзвaнeтo нa oĸoлнaтa cpeдa, оптималното използване на ресурси и материали, както и следването на най-новите световни тенденции в строителството на бизнес сгради са основни принципи, залегнали при пpoeĸтиpaнeтo и изгpaждaнeтo нa Ѕуnеrgу Тоwеr“, коментира Тодор Брешков, председател на съвета на директорите на „Фонд за недвижими имоти България“ (ФНИБ). „Комбинацията от иновативни технологични решения и нашия 18-годишен опит в сферата ни позволиха да реализираме проект. Той надминава очакванията на наематели и посетители на сградата“, допълва той.

    16-етажната многофункционална бизнес сграда има РЗП от 50 761 м2. Иновативната фасада и напълно интегрираните технически системи помагат съществено да се намалят разходите за енергия и да се създаде изключително усещане за комфорт благодарение на естествената светлина във вътрешните пространства. Synergy Tower разполага с офис площи тип „open space" и търговски помещения с магазини, заведения за хранене и зони за отдих. Интериорът впечатлява с гъвкави решения, споделени работни места, пространства, доближаващи се максимално до уюта на домашна среда. На разположение на служителите и посетителите са и множество социални и спортни удобства, които повишават тонуса и продуктивността.

    Сгpaдaтa отговаря на всички критерии за сертификация cъглacнo изиcĸвaниятa нa LЕЕD — световно признат cтaндapт зa зeлeни и ycтoйчиви cгpaди. Те обхващат целия жизнен цикъл на сградата – проектиране и строителство, експлоатация и поддръжка, модернизация и реконструкция, и оценяват показатели като избор на място, материали и ресурси, енергия и атмосфера, водна ефективност, качество на вътрешната околна среда и иновации в дизайна.

    Synergy Tower, наред с всичките oфиc cгpaди нa ФНИБ, се зaxpaнва eдинcтвeнo с енергия от възобновяеми източници. Ha пoĸpивa нa сградата е изграден coлapeн пapĸ, ĸoйтo да пpoизвeждa минимyм 20% oт eнepгиятa, нeoбxoдимa зa фyнĸциoниpaнeтo ѝ. Дoпълнитeлнa ĸpaчĸa по пътя ĸъм eднa пo-зeлeнa cpeдa ca и 40-те зapядни cтaнции зa eлeĸтpoмoбили и над 300 паркоместа за велосипеди, ĸoитo са нa paзпoлoжeниe нa нaeмaтeлитe и гocтитe в cгpaдaтa, и насърчават тяхното екосъобразно придвижване.

    Synergy Tower е създадена по дизайнерски проект на отличеното с много награди архитектурно студио „A&A Architects“. Техните многобройни успешно реализирани бизнес, жилищни и екстериорни проекти са знакови в пейзажа на столицата и отразяват стремежа им към оптимален баланс между естетика, функционалност, оптимален разход на ресурси и екологична отговорност. Студиото е силно ангажирано с това проектите им да бъдат балансирани и устойчиви.

    Synergy Tower се намира на територията на „София Тех Парк“ – първия научно-технологичен парк в България, който е притегателен център за ИТ компании, стартъпи и специалисти от високотехнологичния. Съгласно изискванията на „София Тех Парк“ не по-малко от 30% от офис площите в Synergy Tower са запазени за компании, които имат изследователска и развойна дейност във фокусните области за Парка и отговарят на определението за „високотехнологична компания“.

    Synergy Tower вече има първите си обитатели, сред които са Роберт Бош България, Software AG и INSAIT (Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии).

    „Бош Инженеринг Център София скоро започва петата година от съществуването си в България и все по-убедително се превръщаме в хъб за автомобилната индустрия. За да го постигнем, за нас е съвсем естествено да се развиваме и растем в иновативна среда, с приятелска атмосфера и тук – в сграда Synergy Tower – я откриваме. Именно затова имаме намерение да продължим да разширяваме площите си с нови офиси и да създаваме нови възможности за нашите екипи“, коментира Константин Конов, главен изпълнителен директор на Роберт Бош България.

    „Успешното ни партньорство с ФНИБ ни помогна да създадем новия ни офис така, че той да отговаря на съвременния ни хибриден модел на работа и да е сърцето на социалните колаборации и иновации на Software AG България. Модерната архитектура, съчетана с много естествена светлина и простор, както и отличната локация на сградата, допринасят за комфорта ни в Synergy Tower. Отличното управление на сградата и гъвкавостта, която имахме като един от първите наематели, допринесоха за това да се уверим, че сме направили отличен избор за новата локация на офиса ни“, сподели Веселин Александров, управител на Software AG България.

    „Synergy Tower е домът на INSAIT - Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии. Synergy Tower e изключително атрактивна и функционална сграда, с отличен мениджмънт, която предлага прекрасни условия за работа, добра локация, множество услуги, но и която дава самочувствие на нашия екип да представя България пред света”, коментира Борислав Петров, Борислав Петров, изпълнителен директор, INSAIT.

    „Фонд за недвижими имоти България” (ФНИБ) е едно от първите специализирани инвестиционни дружества на Българската фондова борса за инвестиции в сектора на недвижимите имоти. Дружеството е основано през октомври 2004 г. и е сред първите регистрирани АДСИЦ в България. ФНИБ се специализира в стратегически покупки и инвестиции в имоти с добра възвращаемост във всички сектори на пазара на недвижими имоти в България. За 18-годишната си история, фондът има значителен опит в изграждането на модерни офис сгради. Сред проектите на ФНИБ са Synergy Tower, „Камбаните бизнес център“, East Tower на бул. „Г.М.Димитров“ и Kambanite Green Offices на „Околовръстен път“, където се помещават някои от водещите международни IT и аутсорсинг компании.

    Очаквайте интервю на Economy.bg с Тодор Брешков, председател на съвета на директорите на „Фонд за недвижими имоти България“!

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 10 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 12 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 13 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 15 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк