събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3845 прочитания

    Гаритидж Парк е новият дом на Кока-Кола Юропасифик Партнърс България в София

    Центърът за споделени услуги на компанията ще заеме 9300 кв. м. в комплекса
    29 декември 2021, 11:36 a+ a- a

    Кока-Кола Юропасифик Партнърс България (CCEP) – част от една от водещите световни групи компании за потребителски стоки, е най-новият наемател в Гаритидж Парк – най-мащабният многофункционален комплекс в региона на Централна и Източна Европа. ССЕР ще се настани в над 9300 м2 офис площи за нуждите на своя Център за споделени услуги (Shared Service Centre) в София.

    Гаритидж Парк е мащабен жилищен и бизнес комплекс, разположен на 167 000 m2. Проектът ще се реализира поетапно и в напълно завършен вид ще включва:
    • 95 000 m2 офиси;
    • 60 000 m2 жилища;
    • 90 000 m2 паркова среда с езеро, детски и спортни площадки;
    • Основно училище за 500 деца;
    • 4 500 паркоместа;
    • Спортен център с басейн;
    • Спортна зала с капаците от 1 700 места;
    • Супермаркет, ресторанти, кафенета и други.
    Гаритидж Парк е първият мултифункционален проект в Централна и Източна Европа, получил окончателен сертификат с Отличен рейтинг по международната схема на стандарта BREEAM Communities 2012 за социална, икономическа и екологична устойчивост.
    Комплексът се намира в София, в район с добре развита инфраструктура и директен достъп от Околовръстен път, което осигурява бързо и удобно придвижване до центъра, летището и различни части на столицата.

    CCEP нае три от шестте етажа в четвъртата и най-нова офис-сграда в комплекса, с капацитет за малко над 1000 работни места. Очаква се новото офис-пространство да бъде напълно готово за използване до края на 2022 г. 

    Гаритидж Парк е първият проект в Централна и Източна Европа, получил сертификат BREEAM Excellent по международната схема на стандарта BREEAM Communities. Основната цел на този сертификат е да оптимизира въздействието на сградата върху социалната, икономическа и екологична устойчивост. Комплексът Гаритидж Парк ще намали въглеродния си отпечатък чрез въвеждането на различни енергийно-ефективни решения, включително инсталирането на слънчеви панели и зарядни станции за електрически превозни средства. Усилията на Гаритидж Парк за устойчивост и енергийна ефективност са напълно съобразени с целта на ССЕР да постигне намаляване на въглеродния си отпечатък с 30% до 2030 г. и нетни нулеви емисии на парникови газове до 2040 г. 

    „Имаме удоволствието да съобщим, че от януари 2023 г. Кока-Кола Юропасифик Партнърс България ще се премести в нов офис в София. Базирани в Гаритидж Парк, ние ще създадем завладяваща, иновативна и устойчива офис-среда. Надяваме се да намерим още повече вдъхновение в новото ни модерно работно пространство и очакваме с нетърпение да споделим новия си офис с нашите служители и посетители“, заяви Тамзин Хобороу, вицепрезидент на Центъра за споделени услуги на Кока-Кола Юропасифик Партнърс.

    „За Гаритидж Парк това е изключително важно постижение, което идва в момент, когато се променят изискванията и използването на офис-сградите. Нашият проект е избран след задълбочен и конкурентен процес на подбор с редица имоти в града“, сподели Давид Давидов, управляващ съдружник в Гаритидж Парк.

    Инвестицията в наемането на тази модерна сграда засилва ангажимента на Кока-Кола Юропасифик Партнърс да предоставя ангажираща, вдъхновяваща и устойчива работна среда за своите служители.

    Кока-Кола Юропасифик Партнърс е една от водещите компании за потребителски стоки в света. Тя произвежда, разпространява и продава някои от най-обичаните марки в света – обслужва 600 милиона потребители и помага на 1,75 милиона клиенти в 29 държави да растат. Съчетава силата и мащаба на голям, мултинационален бизнес с експертни, местни познания за клиентите, които обслужва, и общностите, които подкрепя. Компанията е регистрирана на Euronext Амстердам, Nasdaq, Лондонската стокова борса и на Испанските фондови борси, търгувайки под символа CCEP.
    В България CCEP не развива бизнес, свързан с производство, дистрибуция или продажби, характерни за ССЕР. Вместо това, се осъществява процес по подкрепа на всички европейски бизнес-звена като Център за споделени услуги (Shared Services Centre), Център за усъвършенстване (Centre of Excellence), предимно в областта на финансите, но все повече и в областите управление на човешките ресурси, бизнес процеси и технологии, мениджмънт на офисите ни, правно обслужване, риск и сигурност. В България компанията има два офиса - в София и Варна. Служителите в тях наброяват повече от 1000 души и изпълняват дейности в рамките на различни функции. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство