четвъртък, 28 октомври 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  750 прочитания

  УниКредит: Цените на жилищата отчетоха леко забавяне през последното тримесечие

  Клиентите на банката ще могат да кандидатстват за ипотечен кредит изцяло онлайн
  14 октомври 2021, 15:57 a+ a- a

  Нова функционалност на сайта на УниКредит Булбанк дава възможност на всички, желаещи да придобият имот с ипотечен кредит, да кандидатстват за него изцяло онлайн. Благодарение на „ипотечния сертификат” клиентите на банката могат да спестят време и посещения във филиала и да получат информация на какво финансиране могат да разчитат в рамките на минути.

  „Създаването на ипотечния сертификат е още една стъпка в изпълнение на ангажимента ни да улесняваме клиентите и да им предлагаме максимално удобство чрез различните ни дигитални канали“, каза Борислав Генов, директор Банкиране на дребно. Той посочи, че инструментът е много удобен избор за всички, на които им предстои избор на имот, за да знаят размер с какъв кредит могат да получат.

  Пазарът на недвижими имоти е изключително динамичен в последните месеци, сочат и наблюденията на икономистите на УниКредит Булбанк. След много силен ръст на цените през предните три тримесечия – съответно от 3.2%, 1.7% и 3.5% на тримесечна база, в последните месеци пазарът все пак отчита известно забавяне.

  Забавянето може да бъде обяснено с факта, че в София цените за жилище спадат с 1.5% спрямо предишното тримесечие, след продължителен период от 9 месеца с общ ръст от 13.5%. Най-силен ръст на цените през второто тримесечие на 2021 беше отчетен във Варна - 4.5% спрямо първото тримесечие. Същевременно в Русе (2.5%), Пловдив (2.2%), Бургас (1.4%) и особено в Стара Загора (0.5%) този ръст е много по-малък. Тази статистика утвърждава тенденцията на разминаваща се динамика на пазарите на жилища в различните региони на страната.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 минути
  С увеличаване на тестването излиза наяве скрита заболеваемост от Covid-19
  Ако новите случаи продължават да ескалират, неминуемо ще се стигне и до локдаун, заяви зам.-министърът на здравеопазването Александър Златанов
  преди 35 минути
  Предстои спиране на плановия прием в болници в София
  В столицата ще бъдат разкрити допълнително 50 интензивни легла за пациенти с Covid-19
  преди 2 часа
  5643 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 587 765
  преди 17 часа
  САЩ предвиждат въвеждане на „данък милиардери“
  Той ще засегне приблизително 700 данъкоплатци с над $1 млрд. активи или $100 млн. годишен доход за 3 последователни години
  преди 17 часа
  Повече от половината места за настаняване у нас отчитат намаление на приходите през септември
  Около четвърт от мениджърите са съкратили персонал, показват данните на НСИ