вторник, 28 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2618 прочитания

  Голф и спа комплескът OKOL Lake Park край Самоков ще бъде открит през 2023

  Освен голф игрище и 5-звезден хотел, ще функционират жилищна и офис зона, детска градина, училище до 7 клас, приключенски център и др.
  30 август 2021, 10:38 a+ a- a

  През 2023 г. в България ще бъде открит голф и спа комплескът OKOL Lake Park край Самоков. Към него ще функционират шампионатно голф игрище, център за постоянно пребиваване, жилищни зони за ваканционни имоти и къщи по индивидуален проект. Световната хотелска верига Accor ще отвори и първия си 5-звезден премиум хотел от марката Pullman в България, който ще предложи на гостите панорама към Рила и язовир Искър.

  Комплексът се намира само на 30 км югоизточно от София и на 20 минути от Боровец. 

  В момента OKOL Lake Park е в процес на строителство, като първа копка бе поставена на 1 август 2020 г. До момента са изградени основните пътища на ниво временни, трасирани са всички дупки на голф игрището, направено е грубото му моделиране, изграждат се езерата и поливната система, активно се строи и самият хотел, уточняват от Accor. Комплексът ще бъде с изцяло нова инфраструктура, която включва 21 км нови пътища, водоснабдяване за питейно битови нужди от Рилския водопровод и напоителни от р. Искър, два типа канализация – битова с 5 пречиствателни станции от най-висок клас и дъждовна, както и изцяло нова електромрежа.

  Комплексът е разположен на 650 дка, от които 230 дка паркови площи и голф игрище.

  Хотелът ще разполага със 149 стаи от висок клас и 40 брандирани къщи Pullman Living, заедно с луксозен СПА център, простиращ се на площ от 4 900 м2 на последните два етажа и модерни фитнес съоръжения. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще включва още атрактивнa зона за срещи и конференции (MICE) с площ 1 900 м2 и капацитет от 500 души, както и 2 ресторанта от световна класа и множество други тематични заведения и кафенета, вдъхновени от местната кухня.

  „Accor вижда голям потенциал в България и затова заедно с нашите партньори представяме нови и иновативни продукти на пазара, водещи хотели във всяка от съответните категории и дестинации. Ентусиазирани сме да допринесем за растежа на този обещаващ пазар чрез нови хотели като първият Pullman Okol Golf Resort & Spa може да внесе промяна на пазара и да се превърне в перфектната жилищна и развлекателна дестинация в близост до София. Вълнуваме се и ще се радваме да посрещнем първия ни гост в Pullman в началото на 2023 г.“ – каза Франк Рейл, вицепрезидент и ръководител на Accor Development за Източна Европа.

  OKOL Lake Park ще включва и модерно голф игрище с 18 дупки, прилежащ Club House и голф академия. Проектирането на игрището е доверено на EGD с главен архитект Робин Хайсман и ще бъде управлявано от IMG. Игрището на OKOL Lake Park ще бъде първото устойчиво голф игрище в България, сертифицирано от GEO. Разположено на 1000 метра над морското равнище и с площ от 650 дка, то ще впечатлява с панорама към Рила и яз. Искър. Официалното му откриване също ще бъде през март 2023 г.

  Жителите и посетителите на OKOL Lake Park ще имат на разположение всички необходими удобства за целогодишен престой или ваканция, включително специализирани хранителни магазини, медицински услуги, детска градина и училище до 7 клас, офис зона, спортно-приключенски център с над 30 активности, организирано пропърти дружество (заедно с хотел Pullman ще бъдат предлагани персонализирани а ла карт услуги) – консиерж, почистване на дома и двора, детегледачка, аварийни и текущи ремонти и др.

  „Предизвикателствата пред нас са част от нетипичния за България проект. OKOL Lake Park е създаден за активните хора – тези, които спортуват, играят голф, карат колело... С него доказваме, че проект на толкова високо ниво може да се случи в България – вместо максимална РЗП и уплътняване на пространствата в града, можем да предложим деурбанизация, по-далеч от града, от мръсния въздух и шума, но близо до усещането за истинска свобода“ – коментира Валентин Каназирев, главен инвеститор и визионер на OKOL Lake Park.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  ЕК започва да наблюдава собствеността върху медиите
  Става все по-трудно да се разбере кой е собственикът на медиите в ЕС, смята еврокомисарят Вера Йоурова
  преди 9 часа
  ЕK отпуска 95 млн. евро за подобряване на достъпа до тестове
  Общо 20 държави от ЕС ще получат осигурените средства
  преди 11 часа
  Над една трета от учителите са ваксинирани поне с една игла
  Засега няма причина да се преминава масово към онлайн обучение, посочи министърът на образованието
  преди 11 часа
  Японската централна банка ще продължи с програмите за подпомагане на бизнеса
  Според управителя Курода икономическото възстановяване ще стане по-ясно с намаляването въздействието на пандемията
  преди 12 часа
  Progress придобива Kemp
  Сделката на стойност $258 млн., е част от стратегията на Progress за растеж на бизнеса през следващите години