петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    34119 прочитания

    Най-ценният бизнес съвет на Петя Димитрова, „Пощенска банка“

    Вижте какво сподели главният изпълнителен директор и председател на УС на компанията
    28 август 2017, 16:23 a+ a- a

    Благодарение на житейския и професионалния опит човек преоткрива за себе си кои са онези принципи, нагласи и модели, които се оказват важна съставка на формулата на успеха. Economy.bg попита лидери във водещи компании в България: „Кой е Вашият най-ценен бизнес съвет?“.

    Вижте какво отговори Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „Пощенска банка“.

    „Бих посъветвала всички да не спират да вярват във възможностите си и никога да не чакат да дойде точният момент за действие, защото в бизнеса подходящият момент е сега. Предимство е да „уловите вълната“, всичко останало се постига с много труд. Винаги черпете вдъхновение от предизвикателствата и се стремете да се движите с правилното темпо.

    Има решения, чийто положителен ефект не е очевиден и трябва постоянство и време, за да бъде постигнат резултат. От Вас зависи колко професионализъм ще вложите. За мен добрият лидер слуша сърцето си и дава всичко от себе си за клиентите и екипа си. Успехът никога не идва без силна мотивация, а там не съществува думата „не мога“. Вярвам, че успехът е на страната на подготвените и знам, че добри резултати постигат тези, които работят усърдно за тях. Важното е да се гордеете с това, което сте постигнали и оставили след себе си. Не е нужно да правите нещата както всички други – бъдете различни и смели, експериментирайте, не вървете по отъпкани пътеки.“

    Петя Димитрова е член на Управителните съвети на Асоциацията на банките в България, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, „Борика - Банксервиз“, фондация „Атанас Буров“, Международния банков институт, Университетския съвет на Американския университет в България. Член е на Форума на младите световни лидери към Световния икономически форум и на Young Presidents’ Organization (YPO) и др. Носител е на над 20 престижни международни и български отличия, последните от които „Банкер на годината“ и „Мисис Икономика“. Под нейно ръководството през 2016 г. „Пощенска банка“ придобива и интегрира за рекордно кратко време дейността на „Алфа Банк“ - клон България, което е поредната стъпка в затвърждаването на позицията ѝ на системна за пазара банка и в разширяването на клиентската ѝ база.

    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 11 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 13 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 14 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 16 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк