събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  898 прочитания

  На какво се дължи успехът на кампанията „Предположи, че мога“

  Вижте какво споделя Лука Лоренцини, съосновател на агенцията, която стои зад проекта
  27 юни 2024, 07:59 a+ a- a

  „Хей, бармане!“ - с тази реплика на Мадисън Тевлин започва една от най-споделяните онлайн реклами през 2023г. Видеото е дело на рекламна агенция SMALL и е спонсорирано от CoorDown - Национална координационна мрежа на асоциациите на хората със Синдром на Даун. То поставя началото на международна кампания за осведоменост под надслов „Предположи, че мога“. На какво се дължи успехът на кампанията, разказва Лука Лоренцини, CEO и съосновател на SMALL:

  Първо, вярвам, че много хора разпознаха посланието и споделяйки кампанията, искаха да помогнат за оттърсването от предубедеността и да променят възприятията за хората със Синдрома на Даун. Но според мен има и някои не толкова очевидни причини.

  Придържахме се към ключовото правило да приковем вниманието на аудиторията от първата секунда. Видеото започва с актрисата Мадисън Тевлин, която се взира уверено в камерата и заявява нещо неочаквано за човек със Синдрома на Даун – „Хей, бармане!“. Това грабва вниманието веднага и предизвиква любопитството на хората какво следва.

  Видеото е с бърз ритъм, постигнат чрез динамична комбинация от актьорство, режисура, обработка и музика. Това също ангажира зрителите да гледат до края.

  Мадисън обсъжда теми като алкохол и секс. И псува. Не сме включили тези елементи, за да предизвикаме шок, а за да подчертаем посланието на кампанията и да разбием повече табута (включително в самата общност). Но отново това поведение е неочаквано от човек със Синдрома на Даун, което го прави по-значимо.

  Смисълът на видеото е близък на много хора и това ги провокира да го споделят. Хората са по-склонни да споделят видеото, защото зад него стои неправителствена организация и кампанията е с благотворителна цел.

  И на последно място, създадохме вертикална версия за TikTok и Instagram. Това може да е предизвикателно за любителите на хоризонталния формат, но в тези платформи е по-ефективно.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект