петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1782 прочитания

  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти

  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  13 юни 2024, 14:06 a+ a- a

  Телерик Академия обявява засилен фокус върху програмите си за повишаване квалификацията на служителите Upskill и практическите двуседмични обучения за надграждане на знанията в дадена област Sprint. Тази насоченост идва в отговор на бързо променящите се нужди на бизнеса, покрай дигитализацията и навлизането на нови технологии.

  Според доклад на Световния икономически форум 6 от 10 служители ще се нуждаят от обучение преди 2027 г. В същото време пак по техни данни с 58% ще намалее нуждата от ръчен труд, а нуждата от технологични умения ще се увеличи с 50%.

  “Автоматизацията, дигитализацията и изкуственият интелект изцяло променят начина, по който оперират икономиките. Животът на знанията и уменията в технологичния свят, в който живеем, е по-малко от 3 години, затова, за да сме конкурентни на пазара на труда, ние като професионалисти трябва да бъдем достатъчно адаптивни, за да се пренасочим към правилните роли. Пътят към това е ученето през целия живот. В отговор на тези нужди в Телерик Академия следим тенденциите за най-търсените умения и актуални професии и разширяваме портфолиото си от обучения, за да осигурим възможност всеки да получи знания и умения с най-висок стандарт.“ - подчертава Александра Мечкова – главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

  За последните 5 години Телерик Академия се адаптира към променящата се среда и утроява броя на Upskill програмите си за повишаване на квалификацията с добавяне на нови такива, които да отговарят в най-голяма степен на търсенето на професионалисти. Само за последните 6 месеца Академията обявява прием за 3 нови програми – Data Analyst, Data Engineer и Tech Leadership. Допълнително през месец юни тази година стартират и двуседмични практически обучения (Sprint), чиято цел е да предоставят конкретни задълбочени познания на утвърдени специалисти в дадена област, които искат на надградят своите умения.

  Отворени за прием Upskill програми
  В момента е отворен приемът за почти всички Upskill програми на Телерик Академия, а обученията ще стартират през есента.

  Upskill Tech Leadership - първият публичен трейнинг специфично насочен към технологични специалисти, които преминават или наскоро са преминали към мениджърска роля. Тя е създадена и валидирана от доказани лидери в технологичната индустрии и ще бъде водена от специалисти с богат опит в български и международни ИТ компании с утвърдени модели на лидерство и управление, като Telerik, Apple, Uber, Dext, Roblox, BrightCap Ventures и Skyscanner. След края на програмата участниците ще имат както нужните познания за ефективно ръководене на технологични екипи, така и отлично разбиране за бизнес процесите. Приемът е отворен до 12 август.

  Upskill DevOps - Кандидатстването продължава до 15 септември, а участниците ще се подготвят за ролята на DevOps инженер под менторството на опитни практици. Водещите трейнъри Даниел Ранков, CEO и Chief Cloud Officer в Several Clouds и първият AWS Community Hero в България, и Илиян Вутов, DevOps Team Lead в Dext са с над 15 години практически опит.

  Upskill React - програма, с която програмисти могат по бърз и структуриран начин да надградят уменията си с най-популярната и търсена от бизнеса JavaScript библиотека. Богатият опит на трейнърите в обучението, натрупан в компании като Broadcom, Progress, SoftServе, AtScale и Delasport, гарантира, че наученото от курсистите е актуално и доказано в работна среда. Срокът за кандидатстване в обучението е до 15 септември.

  Upskill Product Management - Обучението е подходящо за специалисти с опит в маркетинг, мениджмънт на проекти, софтуерно инженерство или бизнес анализ, както и за ИТ предприемачи и младши продуктови мениджъри. Участниците усвояват всички аспекти на продуктовия мениджмънт и преминават през целия процес по създаване на един продукт - от идея до това продуктът да генерира приходи. Кандидатстването е отворено до 2 септември.

  Upskill Data Engineer - В края на обучението курсистите ще имат задълбочени познания в процесите по складиране и моделиране на данни (работа с ETL инструменти), програмиране с Python, разбиране в дълбочина на SQL, MongoDB, Git и др. Програмата е валидирана от водещи български и международни компании като Bosch, DXC, OfficeRND, Payhawk, Световната банка, UBS и др. Крайният срок за кандидатстване е 18 август.

  Upskill UX/UI Design – Обучение, с което специалисти и студенти в сферата на графичния дизайн, илюстрациите и визуалните изкуства ще усвоят необходимите UX/UI умения от водещи експерти. Кандидати за програмата се набират до 25 август.

  Двуседмични практически обучения
  Telerik Academy Sprint Новият Sprint формат предоставя платформа, чрез която лидери, доказани в своите области, в рамките само на 2 седмици (4 сесии) ще споделят вътрешнофирмени знания и успешни стратегии от личен опит, които не са публично достъпни, но могат веднага да бъдат приложени в друга среда.

  Първите четири обучения в новия формат ще се проведат в рамките на месец юни, като ще започнат с GenAI for Developers (старт: 10 юни), последвано от Future-Proof Content Marketing (старт: 17 юни), GenAI for Business Users (старт: 17 юни) и Hiring the Top 1% (старт: 24 юни).

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 минути
  преди 2 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект
  преди 3 часа
  Инфлацията във Великобритания без промяна през юни
  Все по-малко вероятно е Банката на Англия да понижи лихвените проценти през август
  преди 19 часа
  Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК още 5 години
  Европейският парламент я преизбра с мнозинство
  преди 20 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите
  преди 21 часа
  64% спад на чуждите инвестиции у нас
  Най-големите вложения в страната за януари-май 2024 са от Белгия, Австрия и Нидерландия, сочат нови данни на БНБ