понеделник, 17 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6956 прочитания

  SeedBlink стартира ново издание на образователната си програма за инвеститори

  Целта е усъвършенстване на техниките на българските и европейските инвеститори
  16 май 2024, 17:00 a+ a- a

  SeedBlink, европейската платформа за инвестиции в технологични стартъп компании и управление на собствен капитал, обявява третото издание на Tech Investors Academy (TIA), което ще стартира на 10 юни. TIA има за цел да разгърне добрите практики при инвестициите в конкретния клас активи. Тази образователна инициатива е насочена към усъвършенстване на уменията на инвеститорите при оптимизиране на техните портфейли, ориентиране в правни условия, овладяване на трансгранични стратегии и управление на ликвидността. Воден от експерти от екипа на SeedBlink, в сътрудничество с други водещи специалисти от инвестиционната екосистема, включително Тихомир Дянков, главен инвестиционен директор и партньор в INVENIO Partners, този курс съчетава кратки теоретични концепции със задълбочени казуси, извлечени от настоящия инвестиционен пейзаж.

  „Вярваме, че предоставяйки на българските инвеститори знанията и инструментите за успешно навигиране в технологичния инвестиционен пейзаж, можем значително да подобрим иновациите и икономическите перспективи в региона. Програмата ТIA е доказателство за отдадеността на SeedBlink да развива потенциала на пазара и да насърчава динамична технологична екосистема както в България, така и в Европа.", споделя Ангел Хаджиев, регионален директор за Югоизточна Европа в SeedBlink.

  От стартирането си досега, програмата TIA успешно е достигнала до над 200 инвеститори, ръководена от 20 лектори от България, Румъния, Гърция, Чехия, Франция и Италия, което показва обхвата и въздействието на програмата в инвестиционната общност.

  Тазгодишното издание ще включва четири задълбочени лекции, покриващи следните теми:

  1. Оценка на сделките и изграждане на портфолио: Идентифициране на факторите, които влияят върху представянето на даден портфейл, заедно с прилагането им при избора на успешни инвестиции, и извличане на ключови поуки от анонимизирани портфейли на успешни инвеститори.

  2. Правни условия, влияещи върху различните видове рундове: Разбиране на влиянието на правните и търговските условия върху портфейлите на инвеститорите и придобиване на практическа познания от задълбоченото проучване на реални анонимизирани портфейли.

  3. Трансгранични инвестиционни стратегии: Проучване на динамиката на европейските стартъп екосистеми, разработване на стратегии за успешни трансгранични инвестиции и придобиване на познания за преодоляване на макроикономическите и геополитическите предизвикателства.

  4. Управление на ликвидността и сделките на вторичния пазар: опознаване на решенията за ликвидност и т.нар. exit стратегии, включително транзакции на вторичния пазар - от ценообразуването до разбирането на пазарната динамика.

  Преди началото на TIA, ще се проведе "Ask me Anything" сесия на 6 юли. Тя ще бъде последвана от записване в платформата и онлайн лекции, включващи теоретични видеоклипове, казуси и задачи, които ще се състоят от 10 юни до 4 юли. Четирите ключови теми ще бъдат разгледани в структуриран план, което гарантира, че участниците могат да се ангажират задълбочено с всяка тема.

  Програмата е ексклузивна за членовете на SeedBlink Elite и Club. Потенциалните участници могат да се присъединят към Club до 5 юни, за да получат достъп до Академията и да се възползват от 40% отстъпка от абонамента за Club, обогатявайки инвестиционното си развитие с ексклузивни образователни ресурси и ползи от общността. За първи път в технологичната индустрия SeedBlink позволява на физически лица да участват в подобни инвестиционни рундове със суми от 2500 евро.

  Благодарение на солидното си сътрудничество с водещи фондове за рисков капитал, сред които българските Eleven Ventures, LAUNCHub Ventures, Silverline Capital, Morningside Hill, Vitosha Venture Partners и Sofia Angels Ventures, SeedBlink може да предостави на инвеститорите ненадминато портфолио.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 42 минути
  Политическата несигурност в ЕС се засилва със 100 независими евродепутати и силни крайнодесни влияния
  Индексът на Кофас за политическа нестабилност отбелязва влошаване с 1,5% през 2023 г.
  преди 4 часа
  БФБ с нова платформа за заеми
  Тя отваря врати към късите продажби на българския капиталов пазар
  преди 5 часа
  преди 6 часа
  Федералният резерв остави лихвите непроменени
  Американската централна банка прогнозира едно намаляване през 2024 г.
  14 юни 2024, 14:39
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.