сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7361 прочитания

  Александър Хинков е новият изпълнителен директор на IAB България

  Той има 10-годишен опит в неправителствени организации, в предприемачеството и развитието на стартъпи
  09 май 2024, 11:11 a+ a- a

  Александър Хинков поема длъжността изпълнителен директор на IAB България. Александър ще има оперативната отговорност за управлението на българския клон на най-голямото глобално сдружение на медии, медия и рекламни агенции, технологични компании и рекламодатели, отговорни за дигиталния бизнес.

  Алекс Хинков има 10-годишен опит и доказан принос в полза на организации от неправителствени сектор, както и в предприемачеството и развитие на стартъпи. През последните две години и половина Александър е заемал позицията Chief Community Manager в BESCO - Българската предприемаческа асоциация, която защитава интереса на технологичните компании, стартъпите и предприемачите пред държавата и институциите. За периода си в организацията той успява да утрои членовете на BESCO, като привлича повече от 500 компании в асоциацията. Участвал е и в успешните законодателни инициативи, отговорни за създаването на първата Startup Visa в България, новото Дружество с променлив капитал (ДПК), подобренията в Сините карти и много други. Той е съосновател и председател на УС на платформата Uspelite.bg - най-голямата медия за позитивна и конструктивна журналистика у нас.

  „Щастлива съм от името на УС на IAB да приветствам Александър в новата му вълнуваща роля. Заедно ще работим за развитието на дигиталния маркетингов пазар, като наша цел е да превърнем организацията в дигитален хъб, който да предоставя достъп до ресурси, регулаторна подкрепа, данни за пазара, обучения и срещи за развитие на специалистите. Ще разчитаме на опита на Александър в привличането на нови съмишленици и добавянето на стойност за настоящите членове на IAB България.“, каза Илияна Захариева, председател на IAB България.

  “За мен е чест да поема отговорността, която носи със себе си ролята на изпълнителен директор на IAB България. Потенциалът на бранша е голям и възможността да допринеса за растежа му е вълнуваща. Асоциацията заслужава да има още по-голяма и силна представителност от рекламния и медийния бранш и ще работим за интереса и нуждите на членовете на държавно и международно ниво.”, коментира Александър Хинков.

  В бъдещата си работа като изпълнителен директор на IAB България, Александър ще приложи опита си от BESCO, медиите, технологичния сектор и предприемачеството. Той вярва, че с правилното визионерство и ценности браншовите организации имат силата да повлияят за положителни промени в обществото.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 7 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 9 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 10 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 10 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество