вторник, 16 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1056 прочитания

  Пътеводител на дигиталния стопаджия: Професия Event Manager

  Силвия Деянова – Event Manager в SoftUni Digital, споделя какво всъщност се крие зад динамичната ѝ професия
  11 октомври 2023, 13:01 a+ a- a

  Снимка: Силвия Деянова – Event Manager в SoftUni Digital

  Всяко събитие носи със себе си магията на споделеното преживяване. Но от неговата организация зависи дали то ще се превърне в един незабравим спомен. Днес заедно със Силвия Деянова – Event Manager в SoftUni Digital, ще надникнем зад кулисите на успешните събития и какво всъщност се крие зад динамичната ѝ професия.

  Здравей, Силвия! Разкажи ни малко повече за ролята на Event Manager-а.
  Ролята ми на Event Manager се състои в това да организирам разнообразни събития и състезания за общността на образователната организация, където работя. Част от работата ми е да популяризирам бранда чрез партньорства и други инициативи.
  Състезанията, които се организират в нашата образователна компания, са едни от най-големите в България. Участниците в тях показват своите умения по програмиране, дигитален маркетинг и дизайн.
  По-малките събития имат за цел да обединяват студентите в една общност и се стараем да организираме различни и забавни активности – куизове, преходи, събирания, срещи с лектори и други.

  Какви умения са необходими, за да стартираш работа като Event Manager?
  Първо ще посоча уменията и качествата, които няма да се намерят в изискванията на една обява – търпение, спокойствие и разбиране. Естествено, няма как да се случат нещата без много добри комуникационни умения (вербални и писмени), внимание към детайла, умение за мултитаскинг, добри технически познания. Ако прибавим и широка усмивка по време на събитията, имаме един съвършен Event manager.
  Общуването с най-различни хора е в основата на професията, затова търпението, разбирането и комуникационните умения са сложени на челните места.

  Как протича типичната работна седмица за Event Manager-а?
  При Event Manager-a няма типична работна седмица. Всеки ден е с нови задачи и предизвикателства. Ежедневна комуникация с водещи, участници, подизпълнители, колеги, партньори и всички хора, които са свързани с дадено събитие. Ежедневно разрешаване на казуси, където идва ролята и на спокойствието, споменато в необходимите умения – при невъзможен казус, да се вземе възможно най-доброто решение, без да се изпада в паника.
  Най-забавната част от процеса на организирането е да се измисли концепция за изцяло ново събитие. Това включва да се определи аудиторията и целта на събитието, след това самата му същност – условия за участие, срокове, правила, водещи, награди, място и т.н., и т.н.

  Има ли добри перспективи пред Event Manager-ите в България?
  Със сигурност перспективите са добри пред Event Manager-ите. Индустрията тепърва започва много да се развива в България, както и да се възпитава едно изцяло ново поколение в ивент културата. Като започнем с примери от музикалните събития и минем през научните и техническите събития, България беше домакин на доста големи такива през последните години. Дори по време на ковид пандемията България доказа, че може да посрещне всички предизвикателства, които светът ѝ предложи, и да бъде добър конкурент в света на ивентите.

  Какъв съвет би дала на хората, които са се насочили към професията Event Manager?
  Професията е свързана с общуване с много хора, затова наистина е много важно да притежавате търпение и разбиране. Също, ако обичате разнообразието, динамиката и да нямате един ден еднакъв с друг, това е вашата професия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
  Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
  преди 5 часа
  В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
  „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
  преди 6 часа
  Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
  Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
  преди 7 часа
  БАКБ придобива Токуда банк
  Очаква се регулаторно одобрение на сделката
  преди 10 часа
  България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
  Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ