петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  541 прочитания

  В България излезе новата книга на Мишел Обама

  „Светлината, която носим“ е бестселър №1 на New York Times и USA Today и едно от 100-те препоръчани заглавия на списание Times за 2022
  27 септември 2023, 16:20 a+ a- a

  Визуализация: Софтпрес (българският издател на книгата в България)

  В България излезе продължението на автобиографията „Моята история“ на Мишел Обама, превърнала се в признат от критиката №1 бестселър. В „Светлината, която носим“ бившата първа дама на САЩ споделя практични съвети и мощни стратегии за запазване на надеждата и баланса в днешния все по-хаотичен свят.

  Книгата е бестселър №1 на  New York Times и USA Today, едно от 100-те препоръчани заглавия на списание Times за 2022 г. и една от 10-те най-добри книги на 2022 г. според Barnes & Noble.

  Мишел Обама е първа дама на САЩ в периода 2009 – 2017 г. Завършила Принстън и Юридическия факултет на Харвард, госпожа Обама започва кариерата си като адвокат в Чикагската фирма „Сидли и Остин“, където се запознава с бъдещия си съпруг Барак Обама. По-късно работи в екипа на кмета на Чикаго, в Университета на Чикаго и в Университетския медицински център. Госпожа Обама е и основател на чикагския клон на „Социални съюзници“, организация, която подготвя младежи за кариера в обществения сектор. Тя е автор на световния бестселър № 1 „Моята история“ и на националния бестселър № 1 „Отгледано в Америка“. Днес семейство Обама живее във Вашингтон, има две дъщери – Малия и Саша.

  В „Светлината, която носим“ Мишел Обама предлага на читателите вдъхновяващи истории от личния живот, които отразяват мъдростта, извлечена от промяната, предизвикателствата и моментите, в които трябва да проявим сила, както и личното си убеждение, че светлината, която носим, озарява заобикалящия ни свят и ни помага да открием нови пътища към прогрес. Водена от опита си на дъщеря, майка, съпруга, приятел, първа дама и защитник на човешките права, тя споделя изпитани практики, усвоени по време на развитието ѝ в професионален и личен план, които са ѝ помогнали да се справи с предизвикателства, да запази баланс и увереност в моменти на изпитание, да се адаптира по-лесно към промените и да продължи своята история. Откровено и с много емпатия,  разглежда теми, свързани с расата, пола и чувството да бъдеш невидим, насърчавайки читателите да работят за надмогване на страховете и преоткриване на силата вътре в тях и в малките сплотени общности, за да преминават през живота смело и уверено.

  В контекста на период, който асоциираме с болка, загуба и несигурност, а именно - ковид пандемията, станала повод за разделения в обществото и отключила прояви на нетолерантност, нетърпимост и фанатизъм, Мишел Обама признава, че през последните години неведнъж се е чувствала ядосана, неразбрана и разтърсена от случващото се около нея и знае, че не е била единствена. „Но когато не можем да постигнем равновесие – пише тя в предговора към книгата, - пред нас стои предизвикателството да се адаптираме…  Докато се опитваме да се справяме с последиците от пандемията, с несправедливостта и нестабилността и с тревогите за несигурното бъдеще, дали не е време да спрем да се питаме: „Кога ще свърши това?“, и да започнем да си задаваме други, по-практични въпроси за начините да устояваме на предизвикателствата и промяната. Как да се адаптираме? Как да се чувстваме по-комфортно, по-малко парализирани в условията на несигурност? Какви инструменти да използваме, за да се справим? Къде да намерим допълнителни стълбове на подкрепа? Как да създаваме сигурност и стабилност за другите? И ако работим задружно, какво можем да преодолеем заедно?“

  „Светлината, която носим“ е дълбоко обмисления отговор на госпожа Обама на всички тези въпроси: „Не вярвам, че има спретнати решения или съдържателни отговори за големите въпроси на живота – пише тя. - Самата природа на човешкия опит не го допуска. Нашите сърца са твърде сложни, историите ни – твърде объркани“. Вместо „магическа формулa“ за справяне с предизвикателствата, тя предлага на читателя поглед към личния й набор с инструменти, поставяйки на преден план теми като силата на малките неща, развенчаването на страха и ценността на приятелствата.

  „Научих, че е напълно в реда на нещата самочувствието да е опаковано в уязвимост и че общото между нас като човешки същества на тази земя е стремежът към по-добро винаги и независимо от обстоятелствата - пише Мишел Обама. - Светлината ни прави по-смели. Ако познавате своята светлина, познавате себе си. Научавате историята си по честен начин. От личен опит знам, че този тип самопознание изгражда увереност, увереността, от своя страна, поражда спокойствие и ясна гледна точка, което в крайна сметка води до способност за смислени отношения с другите – а това за мен е в основата на всичко. Една светлина подхранва друга. Едно силно семейство дава сила на повече. Една сплотена общност може да мотивира хората около нея. Това е силата на светлината, която носим.”

  „Светлината, която носим“ е публикувана на 23 езика в целия свят. Българското издание е с логото на издателство „Софтпрес” и излеза на 20.09.2023 г.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК още 5 години
  Европейският парламент я преизбра с мнозинство
  преди 14 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите
  преди 15 часа
  64% спад на чуждите инвестиции у нас
  Най-големите вложения в страната за януари-май 2024 са от Белгия, Австрия и Нидерландия, сочат нови данни на БНБ
  преди 16 часа
  Над 15% са празните офиси в София
  Относително активиране на наемния пазар през пролетните месеци, отчита консултантската компания Cushman&Wakefield Forton
  преди 17 часа
  Shelly Group е първата българска компания, която се търгува на EuroBridge
  Акциите ще се търгуват и в евро в сегмента за двойно листване на БФБ