събота, 15 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  786 прочитания

  Телерик Академия обяви прием в програма за подготовка на продуктови мениджъри за ИТ сектора

  Приемът е отворен до 3 септември както за индивидуални участници, така и за компании, които искат да надградят екипите си с профилирани кадри
  07 юни 2023, 10:30 a+ a- a

  Телерик Академия обяви прием в програмата за подготовка на продуктови мениджъри за софтуерния сектор - Telerik Academy Upskill Product Management. Приемът продължава до 3 септември, а участниците ще се подготвят за ролята под менторство на доказани експерти с принос към успеха на компании като Telerik, Uber, Domestina, Glassdoor, Progress, Coursera.

  Обучението е подходящо за специалисти с опит в маркетинг, мениджмънт на проекти, софтуерно инженерство или бизнес анализ, както и за ИТ предприемачи и младши продуктови мениджъри. Програмата е възможност и за компаниите да надградят уменията на служителите си в среда, близка до реалната, и директно от хора, които са част от изграждането и развитието на успешни ИТ продукти у нас и глобално.

  „Продуктовите мениджъри имат ключова роля за създаването и развитието на успешни ИТ продукти, а ролята е една от най-високо ценените в софтуерния сектор. Професията е на трето място в списъка на Glassdoor за топ 25 най-добри професии през 2022 г. Компаниите все по-често имат нужда от такъв талант или търсят начини за създаването му вътрешно. Радваме се, че успяваме на отговорим на тази нужда с 3-месечната програма Upskill Product Management. В последното издание на обучението много от участниците бяха подкрепени от работодателите си и идваха от компании като Software AG, Strypes, MobiSystems, SiteGround, Ototon, PlanDelta. За останалите курсисти програмата бе пряк път към всички необходими умения, с които да израснат като продуктови мениджъри в ИТ сектора”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Обучението Upskill Product Management продължава 3 месеца и подготвя участниците за ролята на продуктови мениджъри по програма валидирана от водещи софтуерни компании като Progress, Skyscanner, Paysafe, OfficeRnd, Leanplum, Lab08, Ocado Technology. Участниците усвояват всички аспекти на продуктовия мениджмънт - на теория и на практика, и преминават през целия процес по създаване на един продукт - от идея до това продуктът да генерира приходи. Курсистите работят в малки екипи, имат практически задания, получават постоянна обратна връзка от трейнърите, а на финала изграждат цялостна стратегия за нов продукт.

  Водещ трейнър в програмата е Николай Казмин, съосновател и главен технически директор на Domestina и предприемач с богат опит в изграждането на софтуерни продукти и услуги. Към него се присъединяват и гост-лектори, сред които - Светозар Георгиев, съосновател на Телерик и партньор в Eleven Ventures, Ивайло Иванов, вицепрезидент „Продуктов мениджмънт“ в CleverTap, Емил Табаков, продуктов мениджър в Coursera, Диян Михайлов, старши продуктов мениджър в Uber, Ина Тончева, съосновател на The Indigitals.

  Крайният срок за кандидатстване в Upskill Product Management е до 3 септември на сайта на Академията и включва CV, мотивационни въпроси и онлайн тест по основи на продуктовия мениджмънт.

  Продуктовите мениджъри са обединяващо звено, което координира дейността на всички страни при създаването на нов продукт - софтуерни разработчици, маркетолози, UX и UI дизайнери, бизнес анализатори и други.

  В програмата Upskill Product Management участниците преминават през всички етапи по създаване и управление на успешен софтуерен продукт, изучавайки теми като анализ на пазара и конкуренцията, позициониране, ценови модели, продуктова стратегия, методология OKR, изграждане на прототип, анализ на риска. Курсистите придобиват практически опит с най-популярните софтуерни методологии - Scrum, Agile, Kanban и Waterfall, и подобряват уменията си за работа в екип и ефективна колаборация с различни отдели, ключови за успеха на продукта.

  Повече за професията на продуктов мениджър и за 3-месечната програма ще споделят водещият трейнър, Николай Казмин, и част от гост-лекторите по време на безплатен уебинар на 4 юли от 19:00 ч. Участниците в събитието могат да зададат въпросите си на живо към експертите, а за присъствие на уебинара е необходима предварителна регистрация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 23 часа
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.
  преди 23 часа
  ЕБВР инвестира 15 млн. евро в Eldrive
  Компанията ще добави 7400 станции за зареждане
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Дори получено на грешен имейл искането за изтриване на лични данни е задължаващо
  Вижте повече за казуса, по който в Холандия наложиха глоба от 6 хил. евро на агенция за подбор
  преди 1 ден
  Унгарска комания ще стартира в Стара Загора производство на автомобилни платки
  Друг унгарски инвеститор ще произвежда слънчеви батерии до Силистра
  преди 1 ден
  dormakaba открива център за бизнес услуги и разширява завода си в България
  Местният екип ще нарасне спрямо сегашните 260 служители