понеделник, 05 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  984 прочитания

  УНСС изгради споделено пространство за студенти с дарение от УниКредит

  Подкрепата за УНСС е част от партньорствата на банката с българските университети
  19 май 2023, 14:58 a+ a- a

  Главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк Цветанка Минчева, която е възпитаник на УНСС и член на Алумни борда, изнесе публична лекция на тема „От света на финансите: Стойността на успеха или петте константи във формулата за ефективно лидерство“ пред студенти и преподаватели. Събитието беше част от официалното откриване на ново споделено пространство, изградено в библиотеката на университета с помощта на дарение от УниКредит Булбанк.

  „Благодаря на университета за това, което ми е дал, защото основите на моето образование, което имах възможност да завърша и да надградя след това, всъщност започнаха в УНСС“, сподели Цветанка Минчева. Тя допълни, че за нея формулата, която стои зад успеха, има много променливи, които зависят от подготовката, от времето или късмета, но има и константи, като образованието, които са в основата да си успешен. Тя подчерта и ключовото значение човек да не спира да учи през целия си живот.

  Ректорът проф. д-р Димитър Димитров сподели, че настоящата лекция, както и откриването на новото споделено пространство, дарено от УниКредит Булбанк на университета, са само част от дейностите, по които УНСС и банката си сътрудничат. Двете организации съвместно създадоха и магистърската програма по „Количествени финанси", организират публични дискусии, лекции и много други инициативи от взаимен интерес.

  „УНСС и бизнеса работят заедно в името на студентите, за да могат младите хора да са конкурентоспособни и да отговорят на изискванията на работодателите и предизвикателствата на времето“, коментира проф. д-р Димитър Димитров.

  На събитието присъстваха Андреа Тониети, директор „Хора и култура“ и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, Мартин Петков, член на Съвета на настоятелите в УНСС и служител на УниКредит Булбанк, доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на Съвета на настоятелите на УНСС и председател на синдикат „Висше образование и наука“ към КНСБ и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики. След публичната лекция, официалното събитие продължи с откриването на споделеното пространство в библиотеката на университета от проф. д-р Димитър Димитров и Цветанка Минчева.

  „Четящите нации са икономически по-проспериращи. Проучване отпреди няколко години гласи, че ако се изменят негативните тенденции при четенето и се повиши грамотността на населението у нас, БВП е възможно да се повиши четири пъти. Инвестициите в четенето и в грамотността са инвестиции в бъдещето“, каза директорът на библиотеката Петър Петров.

  Дарението на банката е част от стратегията на финансовата организацията да подкрепя университети. Мисията на инициативата е да подпомага учебните заведения в процеса на обучение и студентите в придобиването на знания, умения, нагласи и ценности, от които се нуждаят, за да се справят в променящото се общество и работна среда, като отключат пълния си потенциал на бъдещи лидери с професионален и обществен принос.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  02 юни 2023, 16:50
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  02 юни 2023, 16:13
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  02 юни 2023, 15:52
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  02 юни 2023, 15:04
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  02 юни 2023, 10:22
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила