сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  813 прочитания

  Спорт Партнърс е новият дистрибутор на PUMA за България

  Компанията ще отвори по един официален монобранд магазин на PUMA в София и в Пловдив, както и един аутлет
  18 април 2023, 15:29 a+ a- a

  Николай Цонов - Основател на Спорт Партнърс. Снимка: Спорт Партнърс

  Спорт Партнърс е новият дистрибутор на PUMA за България. Компанията е дъщерно дружество на Спорт Депо и първата изцяло българска фирма, която ще представлява глобалната марка у нас.

  Планът за развитие включва точките за доставка на продукти с марката PUMA да се разширят до почти 60 в цялата страна за 2023 г., като освен във физически магазини, те ще бъдат налични и в най-големите онлайн платформи. Спорт Партнърс ще отвори и управлява по един официален монобранд магазин на PUMA в София (Paradise Mall, ет. 1) и в Пловдив (Mall Plovdiv, ет.1), както и един аутлет. 

  „За нас е голямо удоволствие след почти 25 години присъствие на пазара на спортни стоки в България да можем да представляваме такъв голям бранд като PUMA. За самите преговори с централата на компанията представихме амбициозен план и дълбоко познание на българския пазар. Успяхме да убедим мениджмънта им, че имаме капацитет да увеличим силата на марката и да ѝ върнем блясъка, който се беше позагубил през последните години“, сподели Николай Цонов - Основател на Спорт Партнърс. 

  През първата година се очаква ръст на продажбите с около 50% спрямо предходната, като това ще бъде постигнато чрез дистрибуция с развитие на точките на продажба в абсолютно всички канали на пазара, както и налагане на стандартите на марката в тях.  Предстои да бъде обявено и името на български посланик на марката, който ще бъде действащ такъв за PUMA и в международен план. 

  „Щастлив съм да съобщя, че в Спорт Партнърс открихме силен и способен местен партньор за PUMA. С впечатляващата си мрежа от магазини под марката Sport Depot те доказват, че са истински спортни ентусиасти и отлични професионалисти в ритейла. Напълно уверен съм, че съвместното бъдеще пред PUMA и Спорт Партнърс в България е обещаващо“, каза Йохан Куло - Ръководител „Дистрибуция“ на PUMA за региона на Източна Европа, Близкия изток, и Африка. 

  Пазарът на спортни стоки в България се оценява на почти 450 млн. лв без ДДС по данни на най-големите играчи на пазара за 2021 г. Това са представителствата на големите спортни марки (adidas, Nike, Puma, Under Armor и др.), както и най-големите вериги, сред които: Sport Depot, Decathlon, Sport Vision, SLS. По-малките участници на пазара съставляват под една четвърт от него (21% или 120 млн. лв без ДДС) и са обикновено по-малки независими магазини, дистрибутори на спортни марки с оборот под 5 млн. лв. и новите онлайн магазини. По наблюдения на Спорт Партнърс пазарът у нас в стойност расте средно с около 15% на годишна база, като от компанията наблюдават устойчивост в тази тенденция за последните 10 години.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Спорт партнерс ЕООД в Jobs.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Далеч сме от общ изкуствен интелект
  Това заяви президентът на Microsoft Брад Смит, като добави, че технологията може да се случи след десетилетия
  преди 6 часа
  Moody's понижи перспективата на дълговия рейтинг на Китай
  Агенцията предупреди, че може да понижи и кредитния рейтинг на втората по големина икономика в света
  преди 6 часа
  Проучване: За 25% от компаниите у нас AI ще да доведе до загуба на работни места
  Технологията у нас се прилага най-вече в ИТ, Mapĸeтинг и Чoвeшĸи pecypcи, сочи доклад на LS-S Leadership Support
  преди 9 часа
  Изграждат 5G свързаност по транспортните коридори на България с Гърция и Сърбия
  За целта ще бъде използвано европейско финансиране
  преди 11 часа
  Резултатите на 15-годишните в изследването PISA се влошават
  Изследването е проведено през 2022 г. в областите математика, четене и природни науки