петък, 24 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  660 прочитания

  Рекордни 134 корпоративни проекта с кауза в юбилейните Награди за отговорен бизнес 2022

  86 компании подадоха своите добри примери в конкурса на БФБЛ, победителите ще станат на 14 март
  27 февруари 2023, 09:36 a+ a- a

   Рекордни 134 корпоративни проекта с кауза се състезават в юбилейните Годишни награди за отговорен бизнес 2022, съобщават организаторите от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). 86 компании от различни сектори  подадоха своите добри примери в най-престижния национален конкурс за социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие. Годишните награди за отговорен бизнес – знакова инициатива на БФБЛ, която се провежда за 20-а поредна година, са висока трибуна за отговорните компании и техните успешни и вдъхновяващи кампании в полза на хората, обществото и природата, осъществени през 2022 г. Авторитетно жури от експерти от различни сектори оценява кандидатурите, а победителите ще станат ясни по време на официална церемония на 14 март.

  БФБЛ организира престижния конкурс eжегодно от 2003 г. насам, за да  насърчи добрите практики за социална отговорност и да популяризира корпоративните програми с най-голямо въздействие. В състезанието с мото „Дай добър пример“ могат да участват компании от всички сектори на икономиката от цялата страна независимо дали са членове на БФБЛ или не. Така конкурсът предоставя представителна картина на ангажираността на частния сектор с решаването на редица обществени предизвикателства.

  Номинирани в това издание са общо 134 проекта, което е рекорд в 20-годишната история на конкурса и 15% повече от предходното издание. Ръст има и в броя на участвалите компании – този път те са 86. За първи път най-многобройни са кандидатурите в категория „Инвеститор в околната среда” – 28, което е ясен индикатор за поетите от компаниите анагжименти към конкретни „зелени“ цели и предприетите стъпки за постигането им.  Следват категориите „Инвеститор в обществото” с 26 номинации и „Инвеститор в знанието”, привлякла 24 кандидатури. За приза „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” се състезават 17 проекта. 15 кандидатури се борят в категория „Маркетинг, свързан с кауза”. 12 са претендентите за отличието „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”. 

  12 са номинациите и в „Многообразие на работното място“ – специалната категория, въведена преди година от Хартата на многообразието в България, за да отличи добри практики на създаване на разнообразни екипи и приобщаваща работна среда. 

  Кандидатурите се оценяват от независимо и обективно жури от уважавани експерти от институциите, бизнеса, НПО сектора, академичните среди и медиите. Критериите за оценка са конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на служителите в осъществяването на проекта, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание. 

  Всички номинирани проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към отговорен проект на компанията, като победителят се определя от Британското посолство в София. 

  Победителите в отделните категории и финалистите, класирани на почетните второ и трето място, ще станат известни на официална церемония по награждаването на 14 март 2023 г. Събитието включва представяне на всички номинирани проекти, които по-късно ще бъдат публикувани и в архива на Наградите на сайта на БФБЛ.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 22 минути
  2200 турски компании са създали над 4500 работни места у нас
  2 големи турски компании са инвестирали в Индустриален логистичен парк Бургас, а турски ИТ компании си сътрудничат с фирми в града
  преди 2 часа
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ
  преди 3 часа
  Пускат 6,5 км от магистрала "Европа" до Великден
  До около месец се очаква да започне строителството и на последния участък от трасето на аутобана – между Сливница и Северната скоростна тангента на София
  преди 3 часа
  Населението на Пекин намаля за първи път от 2003 г.
  Естественият прираст на населението в страната е -0,05
  преди 3 часа
  Българското кисело мляко вече се предлага и на китайския пазар
  „Ел Би Булгарикум“ и японската „Мейджи“ ще създадат център за научно-развойна дейност