петък, 24 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1050 прочитания

  Kaufland основава АгроАкадемия за земеделски производители

  Веригата е изкупила родна земеделска продукция за над 32 млн. лв. през 2022
  24 февруари 2023, 14:58 a+ a- a

  В края на март 2023 предстои първото издание на Kaufland АгроАкадемия. Тя е предназначена изцяло за родни земеделски производители. В еднодневен обучителен форум, който ще се проведе в централния склад на ритейлъра в с. Стряма, избраните участници ще имат възможност да получат задълбочена информация за:

  • Тенденциите в ритейл сектора;

  • Практиките и изискванията на бизнеса с бързооборотни стоки;

  • Възможностите за договорно изкупуване на продукцията;

  • Критериите за реализацията й в хипермаркетите на Kaufland. За да се включат в агро-обучението кандидатите трябва да попълнят кратък въпросник и да преминат последваща селекция от екипа на направление "Плoдoвe, зeлeнчyци и цвeтя" в Каuflаnd Бългapия.

  Специализираното обучение ще е напълно безплатно за всички избрани участници. 

  В продължение на усилията си да насърчава местното производство, Kaufland България открива и директна телефонна линия, специално предназначена за земеделски производители. Всеки делничен ден между 8:30 и 18:30 часа на 0800/12220 фермерите ще могат да отправят запитванията си, свързани с възможностите, изискванията и условията за партньорство с Kaufland. Линията ще скъси пътя на комуникация между производителите и ритейлъра и ще даде възможност на земеделците да получат бърза, коректна и навременна информация. 

  В последните 4 години делът на родните плодове и зеленчуци във веригата нараства повече от два пъти. През изминалата година от магазинната мрежа на ритейлъра са продадени над 25 000 000 бр./кг плодове и зеленчуци. Плановете на компанията за 2023 г. включват разширяване на дела на българската продукция във веригата с 30%, включително удвояване на броя на плодовете и зеленчуците от собствената ни марка „Брей!“. Ритейлърът предвижда и увеличаване на дoгoвopитe зa изкyпyвaнe нa oбeми зa 2023 г. с pъcт c oкoлo 20% нa cтoйнocттa нa пpoдyктитe, кoeтo ce paвнявa нa oкoлo 38 млн. лв.

  Kaufland АгроАкадемия е част от дългосрочната стратегия на ритейлъра да подкрепя родните производители. С подкрепата си към българските производители ритейлърът се нарежда на една от водещите позиции по цялостно икономическо и социално въздействие.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 28 минути
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ
  преди 2 часа
  Пускат 6,5 км от магистрала "Европа" до Великден
  До около месец се очаква да започне строителството и на последния участък от трасето на аутобана – между Сливница и Северната скоростна тангента на София
  преди 2 часа
  Населението на Пекин намаля за първи път от 2003 г.
  Естественият прираст на населението в страната е -0,05
  преди 2 часа
  Българското кисело мляко вече се предлага и на китайския пазар
  „Ел Би Булгарикум“ и японската „Мейджи“ ще създадат център за научно-развойна дейност
  преди 3 часа
  България е държавата членка с най-нисък БВП на човек от населението в ЕС
  Това показват предварителните данни на Евростат за 2022 г.