събота, 28 януари 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  573 прочитания

  Финтех компанията Revo Technologies стартира в България под марката Mokka

  България е третата страна от експанзията на Revo, след Полша и Румъния
  20 януари 2023, 15:13 a+ a- a

  Финтех компанията Revo Technologies, специализирана в услугите „купи сега, плати по-късно“ (BNPL) за региона на Централна и Източна Европа, обяви навлизането си на българския пазар. Групата оперира под марката Mokka в Полша, Румъния и България и позволява на купувачите да отложат плащането на своите покупки в онлайн и офлайн магазини.

  „Услугите „купи сега, плати по-късно“ стават все по-популярни в цял свят сред водещи търговци и по-младите активни потребители. Развълнувани сме, че България се присъединява към нашето семейство. Виждаме това като огромна възможност да трансформираме пазаруването, предлагайки по-добра и по-гъвкава алтернатива на методите на разплащане. BNPL услугата носи ясни ползи за търговците на дребно, като например, увеличаване на пазарската кошница, реализираните продажби и повторните покупки, както и намаляване на връщането на стоки и използването на наложен платеж“, споделя Ирен  Швакман -Съосновател на Revo Technologies.

  България е третата страна от експанзията на Revo, след Полша и Румъния. Компанията има установени партньорства с водещи търговци в категории като мода, обувки, бижута, детски стоки, спорт, здраве и красота, пътувания, декорации за дома, направи си сам, електроника и други. Revo предлага на партньорите си гъвкаво мултиканално технологично решение, което дава възможност на пазаруващите да отложат плащането за своите малки и големи покупки и да изберат удобен за тях начин на плащане за период от 1 до 24 месеца. 

  „Имаме напредък в преговорите с много водещи български и международни търговци на дребно и доставчици на услуги, които да добавят Mokka като метод на плащане. Милиони потребители в Полша и Румъния, особено по-младите – наричани още „милениали“ и „поколение Z“, прегърнаха този начин на пазаруване. Искаме да надградим този опит в България и други пазари в региона”, коментира Петър Бойчев - Главен Изпълнителен Директор на Mokka за България.

  Revo улеснява търговците да внедрят нейните услуги. Групата е разработила интеграции за много от водещите платформи за електронна търговия, сред които WordPress, Opencart, VTek, Gomag, Shopify и други. Технологията е мултиканална, така че търговците могат да предложат услугата на Mokka „купи сега, плати по-късно“ както във физическите си магазини, така и онлайн, включително и в техните мобилни приложения. Възможностите за финансиране и плановете за разплащане могат да бъдат персонализирани според нуждите на всеки търговец.  

  Методът на плащане „Купи сега, плати по-късно“ предлага алтернатива и на наложения платеж, който все още е популярен сред потребителите в България, но скъп за търговците. С BNPL клиентът получава поръчката си преди да плати, а търговецът гарантирано получава сумата за нея. Така се намаляват разходите за доставка и връщане на продуктите.

  За разлика от традиционните финансови продукти, предлагани в момента на българския пазар, потребителите на Mokka не трябва да ходят в банка, да попълват документи или да чакат да получат одобрение или карта. Платформата на Mokka позволява незабавна регистрация, отнема по-малко от 2 минути - онлайн, чрез мобилно приложение или на място в магазина на търговеца. След регистрация купувачът може незабавно да прави покупки и да плати за тях по-късно. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Близо 100 хил. ученици ще получат подкрепа по проект на МОН
  Предвижда се аналогична процедура и за детските градини
  преди 9 часа
  САЩ се движат към въвеждане на ежегодна Covid ваксина
  FDA поиска мнение от своите съветници как да стане промяната и какво точно да включва
  преди 10 часа
  70% от офис площите на София са извън центъра на града
  Търсенето на офис площи може да се свие заради съкращаването на разходи в някои от най-големите ИТ компании в света, създавайки ефект на доминото и при местните компании, прогнозира MBL
  преди 11 часа
  преди 12 часа
  България ще увеличи участието си в Черноморската банка за търговия и развитие с 33 млн. евро
  От 1999 до момента банката е финансирала 39 проекта в България