петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1484 прочитания

    Финтех компанията Revo Technologies стартира в България под марката Mokka

    България е третата страна от експанзията на Revo, след Полша и Румъния
    20 януари 2023, 15:13 a+ a- a

    Финтех компанията Revo Technologies, специализирана в услугите „купи сега, плати по-късно“ (BNPL) за региона на Централна и Източна Европа, обяви навлизането си на българския пазар. Групата оперира под марката Mokka в Полша, Румъния и България и позволява на купувачите да отложат плащането на своите покупки в онлайн и офлайн магазини.

    „Услугите „купи сега, плати по-късно“ стават все по-популярни в цял свят сред водещи търговци и по-младите активни потребители. Развълнувани сме, че България се присъединява към нашето семейство. Виждаме това като огромна възможност да трансформираме пазаруването, предлагайки по-добра и по-гъвкава алтернатива на методите на разплащане. BNPL услугата носи ясни ползи за търговците на дребно, като например, увеличаване на пазарската кошница, реализираните продажби и повторните покупки, както и намаляване на връщането на стоки и използването на наложен платеж“, споделя Ирен  Швакман -Съосновател на Revo Technologies.

    България е третата страна от експанзията на Revo, след Полша и Румъния. Компанията има установени партньорства с водещи търговци в категории като мода, обувки, бижута, детски стоки, спорт, здраве и красота, пътувания, декорации за дома, направи си сам, електроника и други. Revo предлага на партньорите си гъвкаво мултиканално технологично решение, което дава възможност на пазаруващите да отложат плащането за своите малки и големи покупки и да изберат удобен за тях начин на плащане за период от 1 до 24 месеца. 

    „Имаме напредък в преговорите с много водещи български и международни търговци на дребно и доставчици на услуги, които да добавят Mokka като метод на плащане. Милиони потребители в Полша и Румъния, особено по-младите – наричани още „милениали“ и „поколение Z“, прегърнаха този начин на пазаруване. Искаме да надградим този опит в България и други пазари в региона”, коментира Петър Бойчев - Главен Изпълнителен Директор на Mokka за България.

    Revo улеснява търговците да внедрят нейните услуги. Групата е разработила интеграции за много от водещите платформи за електронна търговия, сред които WordPress, Opencart, VTek, Gomag, Shopify и други. Технологията е мултиканална, така че търговците могат да предложат услугата на Mokka „купи сега, плати по-късно“ както във физическите си магазини, така и онлайн, включително и в техните мобилни приложения. Възможностите за финансиране и плановете за разплащане могат да бъдат персонализирани според нуждите на всеки търговец.  

    Методът на плащане „Купи сега, плати по-късно“ предлага алтернатива и на наложения платеж, който все още е популярен сред потребителите в България, но скъп за търговците. С BNPL клиентът получава поръчката си преди да плати, а търговецът гарантирано получава сумата за нея. Така се намаляват разходите за доставка и връщане на продуктите.

    За разлика от традиционните финансови продукти, предлагани в момента на българския пазар, потребителите на Mokka не трябва да ходят в банка, да попълват документи или да чакат да получат одобрение или карта. Платформата на Mokka позволява незабавна регистрация, отнема по-малко от 2 минути - онлайн, чрез мобилно приложение или на място в магазина на търговеца. След регистрация купувачът може незабавно да прави покупки и да плати за тях по-късно. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 16 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 17 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 23 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 24 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава