петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    904 прочитания

    Nexo подписа план за придобиване на азиатската Vauld

    Институцията с български корени планира да придобие до 100% от Vauld и да реорганизира бъдещите си операции с цел да ускори по-доброто си присъствие в Азия
    05 юли 2022, 16:22 a+ a- a

    Nexo, водещата институция за дигитални активи, обяви, че е подписала индикативен план с Vauld, който предоставя на Nexo 60-дневен ексклузивен проучвателен период, свързан с планираното придобиване на Vauld в очакване на задоволителен резултат от започнатия процес по надлежна проверка. След успешното приключване на трансакцията Nexo планира да придобие до 100% от Vauld и да реорганизира бъдещите си операции и да ускори по-доброто си присъствие в Азия.

    Nexo обяви също, че е осигурила консултантските услуги на две големи Уолстрийт банки, за да получи най-добрите съвети относно няколко придобивания и осигуряване на опции за ликвидност.

     „Съчувстваме на всички засегнати от драстичния спад на пазара. Трудните времена обаче винаги ни учат на важността на устойчивия бизнес модел и разумното управление на риска. Неизбежно е лидерите в индустрията да излязат от настоящата криза на базата на конкурентна сила, дисциплина и безкомпромисна отговорност към клиентите. Nexo приветства диалог с инвеститорите във всички известни платформи за кредитиране на дигитални активи за нов и устойчив път напред чрез стратегическия си принос на корпоративно управление, подобрено генериране на приходи и оптимизирана структура на оперативните разходи“, коментира Татяна Методиева, CFA, Ръководител на отдел Корпоративни Финанси и Инвестиции в Nexo.

    Nexо намира синергии със съществуващия фокус на Vauld върху Югоизточна Азия, важен и непрекъснато разрастващ се пазар за водещите финансови услуги на компанията. Въпреки че Nexo има за цел да предостави незабавна помощ и да облекчи ограниченията за теглене, въведени в платформата на Vauld, вече се правят по-големи планове за бъдещето. Nexo едновременно ще проучи интегрирането на по-широка продуктова гама за ритейл и институционални клиенти, силна ликвидност, правен и регулаторен опит, несравнима автоматизация, риск мениджмънт и най-добрите бизнес практики, които са укрепили неговата твърда позиция въпреки каскадния колапс на множество институции в сектора. Целта е не само да се защити съществуващата клиентска база на Vauld във възможно най-голяма степен, но и да им се даде достъп до подобрен набор от услуги.

    „Работата под шапката на Nexo ни поставя незабавно в силна позиция да продължим изпълнението на нашите задължения към клиентите ни и в същото време да изпълняваме амбициозните планове на двете компании, независимо от пазарните условия“, каза Даршан Батия от Vauld.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 15 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 16 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 17 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ