сряда, 17 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  393 прочитания

  Nexo подписа план за придобиване на азиатската Vauld

  Институцията с български корени планира да придобие до 100% от Vauld и да реорганизира бъдещите си операции с цел да ускори по-доброто си присъствие в Азия
  05 юли 2022, 16:22 a+ a- a

  Nexo, водещата институция за дигитални активи, обяви, че е подписала индикативен план с Vauld, който предоставя на Nexo 60-дневен ексклузивен проучвателен период, свързан с планираното придобиване на Vauld в очакване на задоволителен резултат от започнатия процес по надлежна проверка. След успешното приключване на трансакцията Nexo планира да придобие до 100% от Vauld и да реорганизира бъдещите си операции и да ускори по-доброто си присъствие в Азия.

  Nexo обяви също, че е осигурила консултантските услуги на две големи Уолстрийт банки, за да получи най-добрите съвети относно няколко придобивания и осигуряване на опции за ликвидност.

   „Съчувстваме на всички засегнати от драстичния спад на пазара. Трудните времена обаче винаги ни учат на важността на устойчивия бизнес модел и разумното управление на риска. Неизбежно е лидерите в индустрията да излязат от настоящата криза на базата на конкурентна сила, дисциплина и безкомпромисна отговорност към клиентите. Nexo приветства диалог с инвеститорите във всички известни платформи за кредитиране на дигитални активи за нов и устойчив път напред чрез стратегическия си принос на корпоративно управление, подобрено генериране на приходи и оптимизирана структура на оперативните разходи“, коментира Татяна Методиева, CFA, Ръководител на отдел Корпоративни Финанси и Инвестиции в Nexo.

  Nexо намира синергии със съществуващия фокус на Vauld върху Югоизточна Азия, важен и непрекъснато разрастващ се пазар за водещите финансови услуги на компанията. Въпреки че Nexo има за цел да предостави незабавна помощ и да облекчи ограниченията за теглене, въведени в платформата на Vauld, вече се правят по-големи планове за бъдещето. Nexo едновременно ще проучи интегрирането на по-широка продуктова гама за ритейл и институционални клиенти, силна ликвидност, правен и регулаторен опит, несравнима автоматизация, риск мениджмънт и най-добрите бизнес практики, които са укрепили неговата твърда позиция въпреки каскадния колапс на множество институции в сектора. Целта е не само да се защити съществуващата клиентска база на Vauld във възможно най-голяма степен, но и да им се даде достъп до подобрен набор от услуги.

  „Работата под шапката на Nexo ни поставя незабавно в силна позиция да продължим изпълнението на нашите задължения към клиентите ни и в същото време да изпълняваме амбициозните планове на двете компании, независимо от пазарните условия“, каза Даршан Батия от Vauld.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  1350 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 229 633
  преди 1 ден
  На децата в Лондон ще бъдат предложени допълнителни ваксини срещу полиомиелит
  Вирусът е открит в отпадните води на града, както и в тези на Ню Йорк
  преди 1 ден
  Sofia Angels Ventures с инвестиция в Digistain с технология за борба с рака
  Това е четвъртата инвестиция на българския фонд
  преди 1 ден
  Годишната инфлация през юли е 17,3%
  От началото на годината инфлацията е 11,3%, показват данните на НСИ
  преди 2 дни
  София е домакин на FinX
  Най-голямото събитие у нас за инвестиции и иновативни финансови технологии ще се проведе в SoftUni
  преди 2 дни
  SeedBlink с офис в България придобива Symbid
   Двете платформи са допринесли с над 110 млн. евро инвестиции в 250 стартиращи предприятия
  преди 2 дни
  Германия отбелязва 75% ръст на пътуващите с влак на къси разстояния
  От части това се дължи на въведения евтин билет от €9 месечно