четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5508 прочитания

    Какво е да работиш в Станга1?

    Какви възможности за кариера предлага компанията и какви професионалисти стоят зад нейния успех, разказват Анна Бенова – Talent Acquisition Manager и Силвана Асенова - Marketing Manager в компанията за разработка на софтуерни решения и услуги Stanga1
    28 юни 2022, 13:57 a+ a- a

    Снимка: Силвана Асенова - Marketing manager (вляво) и Анна Бенова – Talent Acquisition Manager (вдясно)

    Създадена през 1999 г., Stanga1 e компания за софтуерни услуги и дигитална продукция. Освен в България компанията има търговско присъствие и във Великобритания, Германия, Израел, Франция, Сърбия, САЩ и Канада. Част от бизнеса на компанията включва създаване на експертни екипи в различни технологични сфери.

    Име: Станга / Stanga 1
    Сфера на дейност: Софтуерна компания
    В България е от: 1999 г. / от 23 години
    Брой служители глобално: 250
    Брой служители в България: 150
    Офиси в България: София, бул. „Черни Връх“ 43, Пловдив, ул. „Христо Г. Данов“16
    Основни продукти: Дружеството е с богато портфолио в реализирането на мащабни дигитални кампании за световноизвестни компании, сред които Dubai Tourism, Emirates, United Nations, Staropramen, Président и редица други. Множеството инженерингови екипи работят по разнообразни проекти в сферата на CyberSecurity, Fintech индустрията, медицинските технологии, автомобилостроенето и електронната търговия, дигиталната трансформация за лидери на международния пазар.
    Клиенти/Пазари: Компанията е доказал се доверен партньор на развиващи се StartUp-и и водещи компании от цял свят. В края на 2021 г. Stanga1 придобива Fintech компанията Infoleven. И двете компании работят като изпълнители на софтуерни проекти за клиенти, като Stanga1 е 33-тата по големина IT компания по приходи, сочат данните на „Капитал“ от класацията K100. Stanga1 е сертифицирана по ISO9001 и ISO27001.

    Stanga1 е част от One1 Software Technologies, публична компания с повече от 6 300 експерти и годишен приход от над $878 млн. Централният офис на компанията се намира в България и по-конкретно в София. В Production звеното на компанията работят около 200 души, а целият екип на компанията е от 250 професионалисти.

    Какви възможности за кариерно развитие предлага, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех. Пред Economy.bg разказват Анна Бенова –Talent Acquisition Manager и Силвана Асенова - Marketing manager в компанията за разработка на софтуерни решения и услуги. 

    Кога е създадена компанията и откога присъства в България? Анна Бенова: Stanga1 е създадена през далечната 1999 г. и е компания за софтуерни услуги и дигитална продукция, част е от One1 Software Technologies, публична компания с повече от 6 300 експерти и годишен приход от над $878 млн.

    С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
    Анна Бенова: Stanga1 успешно предоставя персонализирани бизнес софтуерни решения на развиващи се StartUp-и и водещи компании от Fintech индустрията, медицинските технологии, автомобилостроенето и електронната търговия от цял свят. Освен софтуерните проекти на компанията част от бизнеса на Stanga1 включва създаване на експертни екипи в различни технологични сфери, които директно да работят с клиентите на компанията за успешното развитие на бизнеса.

    Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
    Силвана Асенова: Дружеството работи с различни клиенти по цял свят, като освен в България компанията има търговско присъствие и във Великобритания, Германия, Израел, Франция, САЩ и Канада. Някои от актуалните ни партньори са TEVA, Dalet, Imperva, Allot,Volkswagen, McDonalds и др.

    Снимка: Офисът на Stanga1 в София

    Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
    Силвана Асенова: Централният офис на компанията се намира в България и по-конкретно в София, като разполагаме с офиси в Пловдив и в Ниш, Сърбия. Важно за нас е да отбележим, че в Stanga1 сме гъвкави по отношение на работния си ден и локацията, от която работим. Подкрепяме политиката за дистанционна работа, като същевременно сме предоставили възможността на колегите да работят от изцяло реновиран и модерен офис в центъра на София, целейки подобряване на работната атмосфера, сближаване на екипите. За нас като компания човешкият фактор е на първо място, съответно балансът между колегите и техният комфорт по време на работа са на първо място. Чудесно е, когато виждаме усмивките в офиса и на живо.

    Снимка: Sbar - Бар зоната в Stanga1

    Колко и какви специалисти работят в компанията?
    Анна Бенова: Семейството на Stanga1 в България наброява общо 250 професионалисти. Ето защо можем да предложим разнообразие от възможности за вътрешно развитие и израстване в компанията. Покриваме изцяло всяка фаза от един софтуерен проект – от бизнес анализите до пускането на проекта „на живо“. Отделно от Production звеното на компанията имаме също Business development екип и екипа, който движи цялата машина от гледна точка на HR, финанси и счетоводство – административния.

    Колко са ИТ специалистите и по какви проекти работят?
    Анна Бенова: Както вече споменахме, в Production звеното ни специалистите са около 200 души. През последните няколко години броят на служителите ни нараства постоянно, силно фокусирани сме до края на годината да стигнем броя от 230 души.

    Снимка: Среща на екипите в офиса на компанията в София

    Какви хора най-често търси компанията – с какъв опит, познания, умения, технологии?
    Силвана Асенова: Тъй като си партнираме с водещи компании лидери на пазара, за нас е от особено значение владеенето на английски език, също така техническа подготовка трябва да е на доста високо ниво. Компанията работи с най-модерните технологии, затова и високо ценим кадри, които успяват да се държат добре информирни, успяват да са up to date с технологиите. Търсим основно PHP програмисти, Java програмисти, Front-end програмисти с React, Angular.

    Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
    Анна Бенова: През годините назад сме имали доста добри Stanga академии, които успяха да подготвят специалисти, заемащи дори и ръководни длъжности. В последно време фокусът ни е по-различен и не сме имали възможността да отделим необходимото време за организацията на такъв тип академия. В плановете ни е и се надявам в най-скоро време да успеем да го направим. Истината е, че в момента отделяме голямо внимание на програмите за набиране, развитие и задържане на служителите ни. Подобно на семейство в Stanga1 е важно да израстваме всички заедно, сътрудничим си на всички нива, плоската структура, даването на честна обратна връзка и създаването на фирмена култура са силата, която ни кара да се движим напред и да се гордеем, че при нас са едни от изявените ИТ таланти.

    Снимка: Sbar - Бар зоната в Stanga1

    Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
    Анна Бенова: Бихме могли да ги структурираме в: Languages/ Frameworks/ Services: PHP, Symfony, Python, Java, JavaScript, Node.js, Vue.js, ReactJS, Angular
    Mobile Development: Android, iOS, Flutter, React Native

    Как се въвеждат новите служители в компанията?
    Анна Бенова: Винаги посрещаме в офиса новите си колеги, за нас е от изключителна важност личният и индивидуален подход. Следва Security процедура, човек от HR екипа въвежда в структурата и процесите в компанията. След първоначалното въвеждане, следва най- сладкото, а именно среща с екипа. Понякога се случва и запознаването с екипа да става виртуално. Всяка сряда организираме тематични „Закуски в офиса“, където всички колеги се срещат, обсъждат проектите, закусваме и се забавляваме заедно. Регулярно организираме хибридни срещи, на които правим обзор на новостите в работен и бизнес план около компанията. Организираме различни инициативи и кампании в социалните мрежи, с които представяме колегите и в друга светлина – не само като добри професионалисти, но и като интересни личности с разнообразни и вълнуващи занимания.

    Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
    Анна Бенова: Изключително горди сме, че 85% от C-level мениджърите в Stanga1 са израснали вътрешно в компанията. Опитваме се да следим трендовете и да прилагаме тенденциите при привличането и най-вече при задържането на таланти в Stanga1, затова работната среда и сплотеният екип са от изключителна важност за нас. Всеки човек в компанията има предоставени канали за обучения, които сам може да избира. Предоставяме и възможност на хората сами да изразят инициатива и желание за дадено обучение.

    Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
    Силвана Асенова: Оставяйки настрана традиционните придобивки в нашия сектор като гъвкавото работно време, работата от разстояние, ваучерите за храна и допълнителното здравно осигуряване, както и това, че обновихме изцяло интериорния дизайн на офисното пространство. Превърнахме го в дигитален, физически и хоум офис, съобразен с нуждите на екипите, имаме собствен бар/ кафене и дори Happiness Manager. За нас е от особено значение здравословната работна среда с възможност за вътрешно кариерно развитие, конкуретното възнаграждение. В Stanga 1 вярваме, че наистина има значение това да бъдеш ценен и мотивиран своевременно.

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Анна Бенова: В последните няколко месеца влагаме доста усилия да покажем на хората извън Stanga1 всъщност какво представлява компанията и какъв живот кипи в нея. Може би фактът, че вече 23 години в Stanga1 работим по иновативни и мотивиращи проекти и че тук се чувстваме част от голямото семейство. Разбирането и позитивното отношение един към друг, добрият дух, взаимното доверие, екипната работа, здравословният баланс между работа и личен живот са от особено значение и са силно залегнали във философията на компанията.
    Като част от екипа смело можем да кажем, че в Stanga1 се чувстваме свободни, щастливи, развиващи се и придобиващи нов опит всеки ден. 

    По какви проекти работи СТАНГА вижте тук

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на СТАНГА АД в Jobs.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАКВО Е ДА РАБОТИШ В:

    Какво е да работиш в Motion Software?
    Какво е да работиш в Credissimo?
    Какво е да работиш в Блубито?
    Какво е да работиш в dm България?
    Какво е да работиш в Effortel?
    Какво е да работиш в CloudCart?
    Какво е да работиш в myPOS?
    Какво е да работиш в Lab08?
    Какво е да работиш в Grafixoft?
    Какво е да работиш в Appolica?
    Какво е да работиш в Resolute Software?
    Какво е да работиш в M2M Services?
    Какво е да работиш в i:Fao an Amadeus company?
    Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?
    Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
    Какво е да работиш в Melon?
    Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
    Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
    Какво е да работиш в Delta Source? 
    Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
    Какво е да работиш в Лидл България?
    Какво е да работиш в МенторМейт?
    Какво е да работиш в Proxiad?
    Какво е да работиш в Endava?
    Какво е да работиш в Адастра България?
    Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
    Какво е да работиш във Fadata?
    Какво е да работиш в Walltopia?
    Какво е да работиш във Fourth България?
    Какво е да работиш в TELUS International Europe?
    Какво е да работиш в DataArt?
    Какво е да работиш в Schwarz IT България?
    Какво е да работиш в Anakatech?
    Какво е да работиш в A1 България?
    Какво е да работиш в Cargotec?
    Какво е да работиш в Kaufland България?
    Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
    Какво е да работиш в Paysafe?
    Какво е да работиш в Карлсберг България?
    Какво е да работиш в Melexis България?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 3 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 4 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 11 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 11 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава