четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5116 прочитания

    JOBS in BG: Какво е да работиш като Специалист Дигитален Маркетинг в Радина Груп?

    За професията и възможностите за развитие разказва Анастасия Станкова, която оглавява отдел „Реклама“ в хотелската верига
    14 юни 2022, 13:25 a+ a- a

    Анастасия Станкова, Специалист Дигитален Маркетинг в Радина Груп. Снимка: Личен архив

    Анастасия Станкова е Специалист Дигитален Маркетинг в хотелската верига Радина Груп. На 16 години започва първата си работа като промоутър на различни събития към компания, занимаваща се с BTL реклама. „Вярвам, че още тогава в мен се събуди и интереса към маркетинга като наука, което доведе до това да завърша успешно маркетинг в УНСС през „далечната“ 2021 г.“, споделя Анастасия.

    Пред Economy.bg Анастасия Станкова разказва повече за работата си и възможностите за развитие в хотелската верига Радина Груп. Какво прави, какви умения и качества са необходими, как поддържа квалификацията си и кои са най-големите заблуди за тази професия?

    Началото на професионалния път
    Занимавала съм се с разнородни дейности, преди да започна да преследвам целите си в професионален план, насочен към специалността ми. Исках да се чувствам максимално подготвена за тази крачка както в работен, така и в личен план. Докато завършвах образованието си в УНСС заех и много отговорната длъжност „родител на близнаци на пълен работен ден“. Това от своя страна беше допълнително предизвикателство за започването на моята кариера, но също така се оказа и най-големият ми мотиватор това да се случи, когато времето вече настъпи. 

    Завършвайки своето образование, вече се чувствах достатъчно подготвена да се справя с всяко излязло на пътя ми предизвикателство – бях изградена личност с много нови придобити качества, бях целеустремена и вярвах, че просто трябва да открия правилната компания, която да види потенциала, който нося в себе си, въпреки липсата ми на практически опит. 

    Кога и как започнахте работа в Радина Груп?
    Кариерата ми в Радина Груп стартира преди половин година. Силно вярвам, че благодарение на страхотния екип от колеги, с които работя, ще имам възможността да се развивам още именно тук, израствайки заедно с компанията и вземайки максимално много от това, което тя може да ми даде.

    Считам, че работата в Радина Груп ме намери сама, тъй като възможността се появи случайно – с доза късмет и безпрецедентната помощ на Маркетинг Мениджъра и Ръководител на отдел „Реклама“ на Радина Груп – Христомир Куцаров. С него се запознах, докато водеше едно от упражненията на моята група в университета през втората година от следването ми, вследствие на което ми предложи своята помощ в намирането на подходяща работа по специализацията си. 

    Разбира се, когато се почувствах достатъчно уверена в себе си да поема своя път към реализация и да се развивам в сферата на маркетинга, реших да го потърся за повече информация и насоки. Оказа се, че по същото време в Радина Груп се е работело по идеята да се изгради нов отдел „Реклама“ и да се назначи човек на позицията „Специалист Дигитален Маркетинг“, която в крайна сметка беше предложена на мен.

    Какви са основните Ви отговорности на тази позиция?
    Радина Груп притежава и успешно менажира няколко хотела в страната, както и първия аквапарк в България, отворен още през далечната 2002 г.

    Моите преки отговорности са свързани с поддържането на добрия имидж на обектите на компанията в медийното пространство и в частност социалните мрежи. Ежедневно следя всички новоизлезли трендове в сферата, създавам рекламното и органично съдържание, което се публикува на нашите фаейсбук и инстаграм страници, като се старая да поддържам брандовете ни винаги да бъдат top of mind в потребителското съзнание. 

    Вярвам, че най-важното за един успешен бранд е винаги да съществува някъде в мислите на потребителите и се старая именно ние да бъдем присъствени в съзнанието, когато даден човек прави решение за своята почивка на българското Черноморие.

    През останалото време активно оказвам съдействие и на нашия рекламен мениджър при воденето на кореспонденции с агенции за билборди, поръчване на печатни материали и участие в различни събития от страна на нашите обекти.

    Вярвам, че най-важният фактор, оказващ влияние върху продуктивността на човек, е това, което прави да му бъде интересно и да има вътрешното желание да се развива и научава нови неща. Аз се уча през всеки един ден, в който съм тук. Вярвам, че за краткото време, в което работя в Радина Груп, научих много ценни уроци за себе си, които допълнително ме изградиха като професионалист благодарение на подкрепата, която срещам ежедневно от целия екип.

    „Хубавото на работата в сферата на маркетинга е, че тя е изключително динамична и рядко се случва човек да прави едно и също всеки ден в продължение на месеци.“, казва Анастасия. Снимка: Личен архив

    По какви проекти работите и с кои колеги (отдели) комуникирате най-често?
    Хубавото на работата в сферата на маркетинга е, че тя е изключително динамична и рядко се случва човек да прави едно и също всеки ден в продължение на месеци. Една седмица можем да изготвяме рекламна кампания, свързана със събитие, в което сме взели участие, а през другата да изготвяме заявки за поръчка на рекламни материали за всички обекти към различни рекламни агенции. 

    Комуникацията тук е от най-голямо значение и ежедневно водя кореспонденция с колеги от най-различни отдели. От управата на хотелите през фронт офис мениджърите до колегите от отдел „Резервации“, които ежедневно ми оказват съдействие в решаването на различни казуси, свързани с наши потенциални гости, които са ни потърсили през социалните мрежи. 

    Как типично протича един работен ден?
    Работният ми ден започва винаги с чаша кафе, което изпивам докато преглеждам и отговарям на различните запитвания, постъпили към обектите ни в социалните канали. Преглеждам внимателно как протича изразходването на рекламния бюджет по различните кампании и при нужда правя оптимизации за неговото подобряване и по-правилно разпределение по каналите. 

    Това е нещо като константа при започване на работния ми ден, а оттам нататък процесът може да продължи в безброй различни измерения в зависимост от това на какъв етап от годината или летния сезон се намираме. Динамичността на работата наистина ми носи най-голямо удовлетворение, тъй като не мога да си представя да правя абсолютно едно и също нещо всеки ден. Смятам себе си за креативен човек и съм повече от благодарна, че имам възможността да проявя своите качества тук – в Радина Груп.

    Какви умения и качества са необходими за тази професия?
    Със сигурност за работата като дигитален маркетинг специалист са необходими добри компютърни умения и възможност за работа с различни програми и софтуери, тъй като подготовката на рекламна кампания е дълъг процес, минаващ през изработка на подходящ рекламен банер, приключващ с разпределяне на бюджети по различни онлайн канали. Въпреки това моите лични разбирания ме карат да вярвам, че най-важното умение за подобна работа е креативността и новаторската насоченост, съчетани с добре изградено икономическо и маркетингово мислене. Маркетингът е обширна наука и много често изисква дълбок анализ на всички възможности за развитие на ситуацията преди вземането на каквото и да е решение. Така че макар и творчески насочена, икономическата мисъл тук също играе много важна роля за добре изпълнените задачи.

    Как поддържате знанията и квалификацията си?
    Смятам, че имам още много възможности за подобряване и усъвършенстване на своите знания. Тук мога само да бъда благодарна на множеството курсове, които се предлагат безплатно или в платен формат от различни организации и физически лица, включително и множеството курсове, предоставени безплатно от доайени в сферата като Google, LinkedIn и др. Всички те предоставят много качествен и добре сбит материал за подготовка, а освен това предлагат и безплатна сертификация за съответните курсове.

    Какви са възможностите за развитие?
    Възможностите за развитие във всяка една сфера са хиляди, когато човек притежава вътрешната амбиция и желание да се развива. По-изчерпателно от това не мога да го кажа.

    Кои са най-големите заблуди за тази професия?
    За мен теорията, че „маркетингът изкарва печалбата“, е леко заблуждаваща понятие за основните дейности на маркетолозите. Маркетингът трябва винаги и по всяко време да поддържа бранда на компанията с добър имидж в очите на потребителя, да се старае той винаги да бъде top of mind при вземането на решение за покупка на продукт от дадената категория. За мен печалбата невинаги може да бъде точен измерител на постигнатите резултати, тъй като зависи от прекалено много странични фактори. 

    Какви са хобитата Ви и какво обичате да правите след края на работния ден?
    Като един семейно настроен човек, за мен е много важно в края на работния ден да се концентрирам върху това да обърна внимание на децата и на семейството си. Хобито ми в момента е да бъда добър родител и добър пример за своите деца и се старая във всяка свободна минута от деня си да им осигурявам по един хубав детски спомен. Дори и това да означава да скачам в локвите заедно с тях след работа.  

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Радина груп ООД в JOBS.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА JOBS IN BG:

    Какво е да работиш като Енергиен Диспечер в EVN България?
    Какво е да работиш като Експерт по Анализи и Търговия с Електрическа Енергия в EVN?
    Какво е да работиш като Product Operations Manager в Advent Group?
    Какво е да работиш като финансов директор на „Девин“
    Какво е да работиш като Learning Specialist в Sitel
    Какво е да работиш като мениджър проекти в Шенкер?

    Какво е да работиш като начален учител в Прогресивно училище?

    Какво е да работиш като специалист „Подбор“ в Easy Consult?
    Какво е да работиш като управител на филиал в Kaufland България?
    Какво е да работиш като директор B2B партньорства в Rakuten Viber?
    Какво е да работиш като специалист клиентски запитвания в Regiocom?

    Какво е да работиш като главен бижутер-консултант в „Токаш”?
    Какво е да работиш като инженер в „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън”
    Какво е да работиш като ръководител сектор в Kaufland България?
    Какво е да работиш като маркетинг мениджър на StorPool?
    Какво е да работиш като хардуерен инженер във Visteon?
    Какво е да работиш като индустриален инженер в „Буллтек“?
    Какво е да работиш като спедитор в „Гопет Транс“?
    Какво е да работиш като учител по спорт в Прогресивно училище?
    Какво е да работиш като 3D проектант на бижута в „Токаш“?
    Какво е да работиш като Project Operations Manager в Advent Group? 
    Какво е да работиш като мениджър по качеството в „Буллтек“? 
    Какво е да работиш като учител по английски език в Прогресивно училище?  
    Какво е да работиш като специалист „Развитие на търговски обекти“ във „Филип Морис“?
    Какво е да работиш като учител по изобразително изкуство в Прогресивно училище?
    Какво е да работиш като маркетинг мениджър във „Филип Морис“?
    Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?
    Какво е да работиш като консултант „Управление на риска“ в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Какво е да работиш като тест инженер в Melexis?
    Какво е да работиш като продуктов мениджър в ТЕСИ?
    Какво е да работиш като дрогерист в dm България?
    Какво е да работиш като продуктов мениджър в aiko?
    Какво е да работиш като главен инженер в „Планекс”?
    Какво е да работиш като супервайзър „Продажби“ в „Монделийз България“?
    Какво е да работиш като Quotations Engineer в Lufthansa Technik Sofia?
    Какво е да работиш като координатор в Lufthansa Technik Sofia?
    Какво е да работиш като глобален мениджър „Обучения“ в Bayer?
    Какво е да работиш като маркетинг мениджър на Roo Brands?
    Какво е да работиш като брокер на бизнес имоти в MBL|CBRE?
    Какво е да работиш като лидер на екип във Visteon?
    Какво е да работиш като ръководител на полети в ДП РВД?
    Какво е да работиш като данъчен консултант в EY?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 3 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 4 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 11 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 11 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава