вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2387 прочитания

    Nexo пусна първата в света крипто кредитна карта

    Иновативният продукт, създаден в България, дава възможност на потребителите да използват стойността на своите дигитални активи без да ги продават
    14 април 2022, 12:35 a+ a- a

     Nexo, световна регулирана институция за дигитални активи, обяви, че пуска Nexo Card - първата по рода си крипто разплащателна карта Mastercard за избрани европейски държави. За представянето на пазара Nexo си партнира с Mastercard и DiPocket, предоставяйки на потребителите достъп до ликвидност за техните дигитални активи в над 92 милиона търговски обекта в цял свят.

    Nexo Card е първата карта в света, която дава възможността на потребителите да използват стойността на своите дигитални активи, без да се налага да ги продават.

    Благодарение на усъвършенстваната инфраструктура, предоставена от DiPocket и Mastercard, Nexo Card ще бъде приемана от 92 милиона търговци в цял свят, приемащи Mastercard, което позволява на крипто инвеститорите да използват до 90% от фиатната стойност на своите криптовалути за секунди без да продават нищо от тях.

     „Първата в света крипто кредитна карта Nexo Card е безпрецедентна финансова иновация, плод на съвместните усилия и партньорство на Nexo и Mastercard. Този уникален продукт, създаден в България, дава възможността на милиони потребители да използват стойността на своите дигитални активи за мигновенни разплащания, без да се налага да ги продават. Благодаря на нашия Nexo екип, който с упоритата си работа направи този преломен момент възможен и за пореден път затвърди България като извор на иновации за цял свят”, коментира Коста Кънчев, съосновател и председател на Управителния съвет в Nexo.

    „DiPocket се радва да бъде избрания издател на Nexo Card – едно наистина иновативно решение, предназначено да отговори на нуждите на милиони инвеститори в дигитални активи. Партньорството ни в този проект с Nexo и Mastercard е отличителен пример за това как вградената финансова технология на DiPocket позволява на визионерските компании да предоставят стойност и удобство на своите клиенти”, коментира Федел Ди Маджио , съосновател и CEO на DiPocket.

    „Mastercard вярва, че дигиталните активи революционизират финансовия пейзаж и ние сме водещи в иновациите заедно с Nexo, за да предоставим на потребителите нови и единствени по рода си начини на плащане и употреба на криптовалути. Ние сме развълнувани да продължим да правим иновации в плащанията, като направим дигиталните активи по-достъпни в цялата екосистема”, сподели Рай Дамодаран, директор „Крипто и блокчейн продукти и партньорства” в Mastercard. 

    По-рано тази година Nexo завърши частично предварително представяне на Nexo Card в избрани европейски държави с фокус група, която колективно генерира изключителен интерес и обем трансакции, доказвайки огромното търсене на този финансов продукт. В следващите етапи от развитието на Nexo Card компанията планира да добави функционалност на дебитна карта и да разшири предлагането в международен план наред с много други усъвършенствания.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 7 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 8 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 9 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 12 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ