сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    923 прочитания

    Euler Hermes става Allianz Trade

    У нас застрахователят вече осигурява обезпечения на обща стойност над 1,45 млрд. евро
    28 март 2022, 10:20 a+ a- a

    От днес застрахователят на търговски кредити Euler Hermes вече ще оперира под търговската марка Allianz Trade. Това е естествена стъпка в развитието на компанията, след като от 2018 тя е изцяло част от Allianz Group.

    Euler Hermes има над 100 години история, а днес оперира в 52 държави по света. От 2015 има официално представителство и на българския пазар, като е лидер в застраховането на търговски кредити и у нас.

    За 2021 на глобално ниво компанията отчита ръст от 4% на консолидирания оборот, който достига 2,9 млрд. евро, а общата експозиция на застрахованите транзакции по цял свят възлиза на 931 млрд. евро.

    Изминалата година е и най-успешната до момента в България с ръст на оборота от 20%, като у нас застрахователят вече осигурява обезпечения на обща стойност над 1,45 млрд. евро.

    Ребрандирането и допълнителното засилване на връзката с Allianz Group са част от стратегията за продължаващ растеж и затвърждаване на лидерската позиция на пазара. Планът за развитие на Allianz Trade до 2025 предвижда разрастване както в географски план, така и чрез засилване на линиите услуги в портфолиото с допълнителен потенциал, които ще се предлагат на клиентите чрез още повече канали, включително мрежата на Allianz. Фокус е поставен и върху ускоряване на навлизането на пазара в САЩ. Не на последно място, стратегията акцентира в дългосрочен план върху бързата адаптация към новите тенденции на пазара и преминаването на B2B търговията онлайн, като застрахователят си поставя за цел да бъде ключов играч в тази модерна екосистема.

    “От днес ние сме Allianz Trade. Това ще донесе на клиентите ни и компанията повече експертиза и знание на глобално ниво, които да подпомогнат успешните решения на местно ниво. Ще можем да гледаме по-уверено към утрешния ден и да помагаме на бизнесите да растат устойчиво. Ще бъдем още по-добри в технологичните трансформации и иновации, както в и привличането на таланти.”, заяви Кларис Копф, главени изпълнителен директор на Allianz Trade.

    “Вярваме, че превръщането на Euler Hermes в Allianz Trade ще донесе много позитиви, като засилване на познаваемостта, разширяване на бизнеса и ускорение на иновациите. Гордеем се с Allianz Trade и бизнес модела на компанията, който се основава на задълбочена работа с данни, подкрепена от новите технологии”, допълва Крис Таунзенд, члена на Управителния съвет на Allianz SE.

    Allianz Trade е застраховател на търговски кредит и разполага със сериозна експертиза в сферата на гаранциите и събирането на вземания. Разполага с изградена мрежа за ежедневно проследяване и анализ на промените в стабилността на над 80 млн. малки, средни и интернационални компании по света. Така Allianz Trade помага на клиентите си да избегнат риска от лоши дългове и забава на плащания, а в случай на нужда ги компенсира. Allianz Trade е представена в 52 държави и има екип от над 5500 специалисти. Гаранция за надеждността на компанията като застраховател е принадлежността им към групата Allianz и AA кредитен рейтинг. Консолидираният оборот за 2021 година е 2,9 млрд. евро, а общата експозиция на застрахованите транзакции по цял свят възлиза на 931 млрд. евро. В България Euler Hermes осигурява обезпечения на обща стойност над 1,45 млрд. евро и се утвърждава като лидер на националния пазар.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 7 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 7 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 7 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 9 часа
    преди 12 часа