петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3028 прочитания

    Теленор България отбелязва 20-годишен юбилей

    Екипът на мобилния оператор ще продължи да бъде фокусиран върху иновациите и използването на нови технологии като 5G, IoT и AI
    17 септември 2021, 13:56 a+ a- a

    Теленор България празнува вълнуващ етап от своето бизнес развитие - 20 години.

    През юни 2021 Теленор България стартира своята 5G мрежа с амбицията да оглави пазара по покритие на мрежата и качество на потребителското изживяване до средата на 2022. Компанията е въвежда редица услуги на българския пазар като Upgrade, Online Protect, Parental Control и екологично насочената услуга Buy Back, с която ангажира своите клиентите в опазване на природата.

    Теленор България беше първия телеком, който стартира четвърто поколение 4G мрежа, с четири поредни сертификата Best-in-Test за качествена мрежата от световната организация umlaut, която определя златния стандарт в сектора на телекомуникациите.

    „Днес отбелязваме огромният бизнес успех и невероятното пътуване на нашия екип през последните 20 години и не спираме да растем и да се развиваме. Искам да благодаря на всички мои колеги, които работят неуморно през последните две десетилетия, за да превърнат Теленор в това, което е днес - новатор, създател на тенденции и водеща компания в телекомуникационния сектор в България. Благодарение на нашия лидерски екип и невероятни служители успяваме да растем и да бъдем новатори в нашата сфера”, каза Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор България, по време на посещение в един от столичните магазини на Теленор по повод годишнината на компанията.

    „Бих искал да използвам възможността да благодаря на всички клиенти и бизнес партньори, затова че заедно пишем нашата бизнес история и ни позволяват да бъдем част от техния успех през последните 20 години. Очакваме с нетърпение да продължим своето партньорство в дигиталния свят и да посрещнем заедно всичко, което тепърва предстои.”

    От Теленор отбелязват, че са първият и най-зелен оператор с най-големи инвестиции в опазването на околната среда, стартират първи GPRS услуги на пазара, през 2004 стават първата телекомуникационна компания с пълно покритие в софийското метро. През 2009 компанията е първата, която предложи iPhone 3G в България, а по-късно и услуга за закупуване на мобилни телефони на изплащане в рамките на месечната сметка, и първа предостави достъп до мобилно видео съдържание през мобилен телефон.

    Гледайки напред Джейсън Кинг сподели, че екипът на мобилния оператор ще продължи да бъде фокусиран върху иновациите и използването на нови технологии като 5G, IoT и AI като едно от многото си конкурентните предимства и ще предложи още повече цифрови услуги на потребителите.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 40 минути
    Бош Автомобилно оборудване открива център за обучения с ПГТЕ „Хенри Форд"
    Центърът има за цел да подготви специалисти в областта на поддръжката и ремонта на леки и тежкотоварни автомобили
    преди 2 часа
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 2 часа
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 3 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 3 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla